Навіщо килим на кухні: плюси і мінуси

7 липня 2023, 17:21
1077
Не поспішайте відмовлятися від ідеї постелити килим або доріжку на кухні.
Килимок на кухні може стати головним інтер'єрним героєм простору
Килимок на кухні може стати головним інтер'єрним героєм простору / Фото homedit / Pixabay

Кожна господиня не з чуток знає, що кухня - не найчистіше місце. Як би акуратно ти не прагнув приготувати - шматочки їжі, хлібні крихти, жирні плями, все одно опиняються на підлозі. І одна справа, коли все це "добро" падає на плитку, яку можна швидко протерти.

Зовсім інша історія трапляється там, де в кухні лежить килим. В цьому випадку, його доведеться як мінімум - пилососити, як максимум - здавати в чистку.

І ось тут вам може здатися, що у історії "навіщо потрібен килим на кухні" - очевидний фінал. Але ні. Виявляється, що килимок на кухні може надати незрівнянний затишок вашому приміщенню і додати в нього родзинку.

відео дня

Але, про все по порядку.

Який килим вибрати для кухні

Вибір відповідного килима для кухні має на увазі аналіз якомога більшої кількості особливостей існуючих моделей і знання того, від яких характеристик ви отримаєте найбільшу вигоду.

Розмір

Кухонні килими поділяються на кілька категорій залежно від їх розміру:

Доріжки - це довгі тонкі килими. Вони ідеально підходять для коридорів з високою прохідністю. Доріжка для кухні, наприклад, призначена для кухонного острова і високих стільців в барі, повинна виходити на 40 см за межі бару або краю стійки, щоб зручно розташувати сидячі місця.

Якщо ви купуєте килим, який поміститься під кухонним столом, розгляньте той, який виходить за край столу на 20-40 см з обох сторін. Це дозволяє і переднім, і заднім ніжкам стільців спиратися на килимове покриття, запобігаючи їх розгойдуванню.

U-подібні килимки часто використовуються перед кухонними раковинами, при цьому плоска бічна частина впирається в носок. Таке розміщення створює врівноважений вигляд, так як килим вирівняний з раковиною і забезпечує комфорт для тих, хто готує або миє посуд.

Легкість чищення

Подумайте про легкість для чищення килимка для вашої кухні. Бавовняні килими з плоским переплетенням, придатні для машинного прання, - розумний вибір. Килимки з натуральних волокон, таких як джут, бамбук або сизаль, також легко миються вручну і досить міцні, щоб витримувати високу активність ніг.

Ходьба залишає плями. Подумайте про поліефірні або поліпропіленові килими. По-перше, вони негорючі, що дуже зручно на кухні.

Це найпоширеніший килим для дому та вулиці, і його найлегше чистити. Ваш килим буде зручним, якщо ви будете використовувати сильні процедури очищення, такі як відбілювання або хімчистка.

Дизайн

Якщо вам цікаво, як килим буде виглядати на кухні, прислухайтеся до наступних порад:

Якщо на вашій кухні не так багато кольорів, виберіть яскравий килим. Це значно пожвавить простір. Ви також можете поєднувати килим з шафою і підлоговим покриттям.

Візерунки повинні відповідати вашому домашньому декору. Це означає, що ви можете вибрати геометричні принти, бахрому по краях або будь-яку іншу прикрасу, яка підходить для вашого інтер'єру.

Протиковзкі властивості

Який килимок можна постелити на кухні? Хороший кухонний килим повинен мати протиковзальний виворіт. Деякі килими мають основу з спіненого каучуку для забезпечення їх стійкості. Якщо у вас вже є кухонний килим без такої функції, а підлога на кухні виготовлена з лінолеуму, полірованої листяної деревини або гладкої керамічної плитки, розумно інвестувати в килимок, який не ковзає.

Плюси

Килим м'який і забезпечує захист, будь то низькі температури або нещасні випадки. Якщо впустити склянку на кахельну підлогу, вона, швидше за все, розіб'ється. Килим позбавить вас від необхідності її заміни.

Крім того, наявність килима на кухні — це те, що слід враховувати, якщо у вас є проблеми зі спиною. Якщо ви не хочете покривати всю кухонну підлогу, візьміть невеликий килим або килимок і покладіть його перед раковиною або прилавком, де ви проводите більшу частину часу стоячи.

Мінуси

Килими набагато важче чистити, ніж плитку або бетон, і вони стають жирними, зношуються і рвуться через інтенсивний рух. Це може надати вашій кухні менш чистий і свіжий вигляд.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти