Навіщо лавровий лист чіпляють над ліжком: секрет, про який знають лише одиниці

28 квітня 2023, 09:18
Якщо повісити лавровий лист над ліжком, можна відігнати негативну енергетику, покращити благополуччя вдома та залучити успіх у своє життя.
Девушка, кровать, лавровый лист
Навіщо лавровий лист чіпляють над ліжком/ ua.depositphotos.com

Про корисні властивості лаврового листя відомо уже давно. Тому його застосовують не лише на кухні для приготування їжі, а й для покращення здоров’я та навіть вирішення багатьох побутових проблем. Але не усім відомо, що, згідно з віруваннями наших предків, лавровий лист має також магічні властивості.

Багатьох з вас могло здивувати, навіщо лавровий лист чіпляють над ліжком, якщо ви раптом стали свідками такого використання популярних прянощів, побувавши вдома у своїх друзів чи знайомих. Але така на перший погляд дивна ситуація має своє пояснення, яке сягає коренями у давнину.

Ще здавна господині використовували лаврове листя, щоб очищати свою оселю від негативної енергії та "приманювати" благополуччя й успіх. Для цього використовуються різні ритуали. Зокрема, для покращення благополуччя та фінансової ситуації у сім’ї можна підсмажити кілька листочків на сковорідці та пройти з ними по усіх кімнатах. Як це правильно робити, ми розповідали раніше.

відео дня

Але можна обійтися і без смаження лаврового листя, адже не усім сподобається такий досить специфічний запах, який певний час протримається вдома після цієї процедури. Замість цього можна почепити пучок лаврового листя над вхідними дверима або покласти спеціальним чином кілька листочків під килим біля дверей.

Проте є ще один спосіб використання таких прянощів, яким користувалися ще наші предки. Для того, щоб захистити дім від пристріту і порчі, потрібно почепити пучки лаврового листя в узголів'ї ліжка. Також таким чином можна захистити себе від негативної енергії, уникнути нічних кошмарів та привабити успіх.

Але таке використання лаврового листа має і цілком наукове пояснення. Так, ця прянощі допоможуть покращити якість повітря в кімнаті. Ефірна олія, яка міститься у його складі, має антимікробні властивості й допомагає очистити повітря від мікробів, бактерій та вірусів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти