Навіщо лити в унітаз засіб для миття посуду: якщо робити це щотижня, ви будете здивовані

9 березня 2023, 14:45
Простий кухонний засіб здатний позбавити проблеми, яка постійно переслідує господарів.
Унитаз, туалет, ершик, уборка
Усунути засмічення в унітазі можна підручними засобами/ pixabay.com

Проблема засмічення в унітазі рано чи пізно може "навідати" кожен дім. І як би ви не старалися уникнути цього, часом виникнення цієї проблеми поза межами нашого розуміння – вона з’являється, "як сніг на голову", коли її зовсім не очікуєш. Що ж робити, якщо засмітився унітаз і нічого не допомагає?

Першочергово краще проводити профілактику цієї проблеми, щоб не довести її до такого рівня, коли усунути засмічення в унітазі буде дуже важко. Іноді у дуже запущених випадках самостійно впоратися уже не вдасться, і доведеться викликати сантехніка.

Щоб проблема не загострилася, можна застосувати простий кухонний засіб. Для цього знадобиться миючий засіб для посуду, тепла вода і – для кращого ефекту – ще й вантуз.

відео дня

Потрібно налити у каструлю 2 л води, поставити на вогонь і сильно нагріти. До кипіння доводити не варто, адже дуже сильно гаряча вода може викликати появу тріщин на поверхні унітаза.

Далі потрібно залити в унітаз 70-80 мл рідини для миття посуду. Після цього вилляти туди ж підігріту приблизно до 45 градусів воду і залишити на 15 хвилин. Для кращого ефекту можна й на довше. Потім можна підкріпити результат за допомогою використання вантуза.

Якщо засмічення в унітазі не дуже сильне, то такий спосіб допоможе його усунути. Також можна проводити цю процедуру просто для профілактики, не чекаючи, поки проблема уже почне нагадувати про себе.

Для профілактики варто заливати гель для миття посуду в унітаз раз на тиждень.

Як позбутися засмічення в унітазі підручними засобами

Якщо виникла така проблема, можна скористатися ще одним із кількох способів, які передбачають використання підручних засобів. В особливо важких випадках доведеться купувати магазинні засоби, проте без них можна обійтися, якщо засмічення не серйозне.

1. Гаряча вода

Якщо унітаз забився органічними відходами, то можна залити туди відро гарячої води. Але будьте обережними і ретельно зважуйте, які температуру може витримати ваш унітаз, щоб не спричинити своїми діями виникнення тріщин.

Перед використанням цього способу потрібно "прогріти" поверхню конструкції, виливши туди невелику кількість гарячої води, а тоді лише продовжувати процес. Через кілька хвилин після виливання всередину відра гарячої води злийте воду з бачка.

2. Сода

Потрібно додати близько половини пачки у відро з гарячою водою і вилити воду в унітаз за такою ж процедурою, як описано вище.

Є ще один спосіб використання соди: всипати пів пачки соди в унітаз, а тоді залити склянкою оцту. Така суміш може проштовхнути забруднення.

3. Вантуз

Під силою тиску під час використання вантуза засмічення повинно проштовхнутися вперед або пробитися назовні.

4. Сантехнічний трос

Такий трос можна придбати у спеціалізованих магазинах. Він допоможе впоратися як із засміченнями раковини, так і з "непрохідністю" унітаза. Ним можна легко проштовхнути засмучення.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти