Навіщо масло в супі: інгредієнт, який до невпізнання змінить смак страви

13 квітня 2023, 19:47оновлено 13 квітня 2023, 20:24
Кожна господиня має свої секрети приготування різних страв, проте не всі знають, що в супи можна додавати масло.
Навіщо масло в супі
Навіщо масло в супі / Колаж фото instagram hatapizza_kostopil / irant_cher

Приготування супу або борщу, а втім і будь-якої страви - це справа унікальна і для кожного індивідуальна. Різні господині по-різному готують практично все, проте є секрети, які допоможуть всім. Про таке сьогодні і розповімо.

Для чого в борщ додають вершкове масло - секретний інгредієнт

Багато хто міг подумати, що масло в борщ додають для того, щоб змінити його смак. Безумовно, це так, проте є й інші причини - масло, яке додають в борщ за кілька хвилин до закінчення приготування, допомагає інгредієнтів бути більш сумісним. Вся справа в тому, що вершкове масло в борщі допомагає вирівняти смак саме своїм вершковим присмаком і виступає в ролі соусу.

Навіщо додають масло в суп - неможливо недооцінити

Однак масло додають не тільки в борщ, але і в суп і не тільки вершкове, а й оливкова. У тому випадку, якщо в супі є горох і картопля, а суп в консистенції пюре - оливкова олія може збалансувати смакові якості цих двох інгредієнтів. Також масло додають, щоб жир допомагав засвоєнню кальцію і робив суп більш насиченим, якщо в ньому немає природного жиру від бульйону.

відео дня

Коли в суп додавати оливкову олію - важливий момент

Трохи вище ми вже описали, що в в борщ масло необхідно додавати в кінці - тоді воно на відмінно виконає свою функцію. У випадку з оливковою олією в супах - ситуація практично не відрізняється. Масло необхідно додавати в кінці і робити це так, щоб суп з ним більше не кипів.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти