Навіщо натирати меблі грецькими горіхами: хитрість досвідчених господинь

17 листопада 2022, 15:30оновлено 21 листопада 2022, 17:09
Грецькі горіхи є незамінними не лише у раціоні харчування. Виявляється, вони можуть бути корисними також під час вирішення побутових проблем.
Мебель, грецкие орехи
Є різні народні засоби, якими можна прибрати подряпини на дереві/ Instagram, ua.depositphotos.com

Багато хто стикався з проблемою появи подряпин на дерев’яних меблях. Часом їх могли залишити діти або домашні тварини, а іноді й ми самі могли випадково зачепити поверхню меблів чимось гострим.

Зробити так, щоб ця подряпина просто зникла, ніби її й не було, навряд чи вийде. У таких випадках пошкодження можна лише замаскувати.

Але не варто одразу бігти у магазин і заради однієї подряпини купувати дорогі засоби. Адже у цій ситуації можуть виручити і прості підручні засоби, які є у кожного вдома і не коштують "усі гроші світу".

відео дня

От у цьому випадку якраз і стануть у нагоді грецькі горіхи. Як би це дивно не звучало, але з їхньою допомогою можна "замалювати" пошкодження на дерев’яних поверхнях. Варто лише потерти подряпину коричневим ядром горіха, і пошкоджене місце буде не таким помітним.

З такою ж метою можна використати і кольорові олівці. Підберіть той олівець, який найбільше підходить за кольором до відтінку ваших меблів, і замалюйте ним пошкоджене місце. Такий варіант добре підійде, якщо подряпина не дуже глибока.

Якщо ж подряпина навпаки глибока, то можна використати ще інший лайфхак. Для цього способу вам знадобиться майонез. Потрібно просто заповнити подряпину майонезом, щоб він потрапив всередину, і прибрати залишки, які лишилися на поверхні.

Далі потрібно почекати кілька днів, поки він підсохне, і відполірувати місце, де була подряпина, чистим шматком тканини.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти