Навіщо натирати посуд лимонною кислотою: усуне проблему, яка переслідує багатьох господинь

26 листопада 2022, 23:15
Простим способом без магазинної "хімії" можна позбутися набридливої кухонної проблеми.
Посуда, лимон
Лимонна кислота стане у нагоді, якщо у вас вдома є білий посуд/ pixabay.com

Лимонну кислоту можна застосовувати не лише під час приготування їжі. Досвідчені господині уже звикли, що такий диво-засіб знадобиться не лише на кухні. З його допомогою можна вирішити і багато побутових проблем. Наприклад, лимонна кислота чудово видаляє різні складні плями зі світлого одягу і може виручити під час прибирання, адже здатна усувати різні забруднення.

Та виявляється, що вона може пригодитися і під час миття посуду. Особливо, якщо у вас вдома є білий посуд.

Тарілки, миски, чашки, чайники та інший посуд білого кольору виглядає як новий лише перший час після купівлі. Проте насолоджуватися такою білизною навряд чи вдасться довго – через певний проміжок часу на такому кухонному інвентарі можуть з’явитися пожовтілі місця. І тоді виникає логічне запитання, як відбілити посуд, адже хочеться, щоб він знову приносив радість своєю білосніжною чистотою.

відео дня

Для того, щоб відбілити посуд, варто спочатку намочити його водою, а потім посипати лимонною кислотою. Засіб висипаємо на пожовтілі ділянки і залишаємо на 20 хвилин. Коли цей час мине, обережно миємо посуд.

З такою ж метою можна використати й інші засоби, які є практично на кожній кухні. Наприклад, порошок гірчиці. Варто розчинити декілька столових ложок порошку гірчиці у теплій воді і цим засобом помити посуд.

Позбутися жовтизни і відбілити посуд допоможе також сода. Потрібно розвести її у воді до сметаноподібного стану. Після цього використовувати засіб для миття. Але з содою потрібно бути обережними, адже за умови неправильного використання вона може подряпати поверхню посуду.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти