Навіщо натирати яйця олією: проста хитрість від запасливих господинь

8 грудня 2022, 23:59
Одна проста хитрість допоможе продовжити термін зберігання яєць.
Яйца, подсолнечное масло
Олія може допомогти яйцям довше зберігатися/ ua.depositphotos.com

Господині часто люблять запасатися різними продуктами наперед. А в умовах наближення різдвяно-новорічних свят це особливо актуально – краще придбати одразу побільше необхідного, щоб потім не бігати у магазин зайвий раз.

Запастися наперед можна і яйцями, якщо знати, як їх правильно зберігати. Адже останнім часом експерти часто говорять про можливе подорожчання цього і так недешевого важливого продукту. Тому багато господинь, найімовірніше, спробують придбати і тримати вдома хоча б таку їхню кількість, якої вистачить на перший час.

Варто зауважити, що домашні і фабричні яйця зберігаються по-різному. Важливі також умови зберігання – продукт може лежати і без холодильника, але тоді доведеться використати його раніше.

відео дня

Три тижні

Таку кількість часу можуть протриматися яйця без холодильника за умови, що їх зберігатимуть у приміщенні, де температура повітря не перевищуватиме 10 градусів за Цельсієм.

Один місяць

Стільки можуть зберігатися куплені у магазині яйця, якщо їх тримати холодильнику.

Три місяці

Стільки часу можуть протриматися домашні або куплені на фермерському господарстві яйця за умови, що ви їх придбали свіжими і зберігаєте в холодильнику.

Але термін зберігання яєць можна продовжити, якщо скористатися одним простим лайфхаком. Перед тим, як класти їх у холодильник, потрібно натерти шкаралупу олією. Тоді на ній утвориться захисна плівка, яка допоможе їм довше залишатися свіжими.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти