Навіщо натирати дзеркала картоплею: цей секрет переверне уявлення про прибирання з ніг на голову

11 лютого 2023, 01:11
Багатьох цікавить, як відмити дзеркало, щоб воно не було мутним. Адже безліч способів залишають після себе неприємні для погляду розводи.
Зеркало, картошка
Картоплею можна очищати дзеркала/ ua.depositphotos.com, pixabay.com

Щоб ідеально відмити дзеркало й уникнути розводів на його поверхні, не обов’язково бігти у магазин і купувати дороговартісні засоби. Багато досвідчених господинь продовжують застосовувати досить прості народні хитрощі, які за своєю ефективність не поступаються навіть магазинній хімії.

Отож, чим можна мити дзеркало, щоб не було розводів? Відповідь на це питання багатьох здивує. Адже для виконання цього важливого завдання можна скористатися допомогою простої картоплі. Цей коренеплід має властивості, які роблять його незамінним не лише на кухні, а й під час прибирання. Зокрема, під час миття дзеркал.

Щоб очистити від забруднень дзеркало або скляні полиці у ванній, потрібно розрізати сиру картоплину навпіл і після цього натерти поверхню розрізаною стороною. Далі варто залишити дзеркало на 10-15 хвилин і змити засохлий картопляний крохмаль. Він повинен відставати від поверхні без зусиль.

відео дня

Цікаво, що картоплею навіть протирають лінзи окулярів, щоб вони потім не запотівали.

Як відмити ванну з допомогою картоплі

Сира картопля стане у нагоді не лише для миття дзеркал і скла, а й для очищення ванни. З її допомогою можна позбутися від вапняного нальоту і "мильних пластівців", які засохли на поверхні. Також це допоможе легше відмити від поверхні ванни жовті плями, які з’являються через жорстку воду.

Потрібно намочити ванну водою. Далі посипати її поверхню содою і дрібною сіллю. Потім взяти розрізану картоплину і потерти зрізом всю ванну, розтираючи насипані в ній засоби. Утворену суміш, яка нагадуватиме пасту, потрібно залишити на 20-40 хвилин, а далі змити водою.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти