Навіщо обсмажувати макарони перед варінням: секрет, який покращить ваші страви в рази

1 січня 2023, 18:52
Досвідчених господинь такий секрет виручає досить часто під час приготування їжі. Але потрібно знати, як правильно смажити макарони.
Макароны, кухня, жарить
Макарони перед варінням краще обсмажувати, тоді страва вийде просто чудовою/ ua.depositphotos.com

Макарони – один із найбільш поширених продуктів, який точно є практично на кожній кухні. Страв із застосуванням такого продукту настільки багато, що очі розбігаються. Макарони дуже добре поєднуються з багатьма іншими інгредієнтами, з них можна приготувати як несолодкі страви, так і солодкі.

Проте не усі знають один секрет, який здатний практично "творити дива" з цим продуктом. Йдеться про обсмажування макаронів перед варінням.

Справа у тому, що макарони різних сортів та за різну ціну мають, звичайно, не однакові властивості. Наприклад, недорогий продукт гірше тримає свою форму і швидше розварюється під час приготування. Крім цього, бюджетні макарони мають не такий приємний смак.

відео дня

Проте якщо перед варінням їх обсмажити на сковорідці, то вони не лише сильніше розкриють свій смак, а й краще триматимуть свою форму.

Але підходити до цього процесу потрібно відповідально. Тому краще наперед знати, як правильно смажити макарони. Для цього спочатку потрібно нагріти сковорідку, налити туди трішки олії і додати невелику кількість вершкового масла. Після цього висипати на сковорідку потрібну кількість макаронів.

Поки ви будете смажити макарони, краще не відволікатися від цього процесу, адже потрібно інтенсивно їх помішувати.

Для макаронів достатню буде провести на сковорідці дві хвилини. Далі їх потрібно залити окропом, посолити, додати прянощі і довести до готовності. Готувати їх краще під кришкою.

Якщо ж ви збираєтеся готувати суп або іншу страву, у якій ви б не хотіли бачити вершкове масло чи олію, у такому разі можна обсмажити макарони на сухій сковорідці упродовж двох хвилин, інтенсивно помішуючи.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти