Навіщо обприскувати помідори аспірином: простий секрет з дивовижним результатом

3 липня 2023, 18:34оновлено 4 липня 2023, 09:52
Простий засіб, який є практично в кожній аптечці й коштує буквально копійки, стане у нагоді також під час вирощування помідорів.
помидоры
Навіщо обприскувати помідори аспірином/ ua.depositphotos.com

Усім власникам грядок хочеться зберегти свій урожай і від шкідників, і від негативного впливу погодних умов. Будь-яку городню культуру не вдасться просто посадити, і без догляду потім прийти для збору урожаю. Усе потребує пильного ока господаря, постійного догляду, прополювання, підживлення і обробки від шкідників. І помідори – не виняток.

Один із засобів, які використовуються досвідченими господинями для захисту помідорів від різних несприятливих умов та шкідників, є у нашій аптечці. Йдеться про аспірин. Багатьох може здивувати, навіщо обприскувати помідори аспірином. Коштує такий засіб копійки, а ефект від нього насправді дивовижний.

Чим корисний аспірин для рослин

Цей простий аптечний засіб стане у нагоді у п’ятьох випадках.

відео дня

1. Оброблене у розчині аспірину насіння буде набагато міцнішим ніж те, яке не обробляли таким чином. Насіння буде швидше сходити, а самі рослинки будуть здоровішими.

2. Обробка аспірином великих рослин підвищує їхню опірність різноманітним хворобам.читайте такожНавіщо у варення з абрикосів додають крохмаль: корисна хитрість досвідчених господинь

3. Якщо обробляти рослини таким чином, вони краще зможуть переносити різні погодні умови. Їм не так сильно зможуть нашкодити перепади температур, засуха або дуже висока вологість. Рослини, для догляду за якими не використовують цей аптечний засіб, внаслідок впливу погоди можуть зів’янути або припинити рости.

4. Аспірин зможе продовжити час, упродовж якого помідори плодоноситимуть. Оброблені рослини будуть радувати всю сім’ю своїми плодами аж до осені.

5. Цей аптечний засіб допоможе відлякати шкідників.

Як обробляти помідори аспірином

Помідори можна не лише обприскувати, а й обробляти іншими способами.

Як замочувати помідори в аспірині

Щоб замочити насіння помідорів, потрібно взяти одну таблетку цього засобу, роздушити її і розчинити у воді. Достатньо буде взяти 1 л води. Насіння залишити у цьому розчині на 1 добу, а отім дістати його і добре просушити.

Як поливати помідори аспірином

Потрібно розчинити 3 таблетки аспірину у відрі теплої води. Цей розчин використовувати для того, щоб підливати рослини під корінь. Потрібно на кожну рослину використовувати літр розчину.

Обприскування томатів аспірином

Для цього потрібно розчинити дві таблетки у 1 літрі води, а потім цей розчин процідити, розбавити ще трьома літрами води, налити у ємність і додати 50 мл рідкого мила. Потім обприскувати цим розчином рослини за допомогою пульверизатора.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти