Навіщо досвідчені господині перуть тюль сіллю: унікальний секрет, який здивує

31 березня 2023, 16:38
Звичайна сіль допоможе повернути тюлю вигляд нового – ніби ви щойно його придбали.
Соль, тюль
Сіль допоможе відбілити тюль/ ua.depositphotos.com

Білосніжний тюль може стати окрасою житла і притягувати до себе захоплені погляди усіх гостей. Але така окраса інтер’єру, на жаль, не залишається сліпучо-білою навічно. З часом такий текстиль накопичує на собі пил і бруд, на ньому можуть з’являтися різні плями. А якщо говорити про тюль, який розташований на кухні, то там не уникнути навіть жирних та дуже складних плям.

Багатьох дивує, навіщо господині під час прання тюлю додають сіль. Насправді такий простий інгредієнт, який точно є на кожній кухні, допоможе відіпрати тюль від сірості й повернути йому вигляд нового. Головне – правильно використовувати такий спосіб очищення текстилю.

Сіль здатна не лише добре очистити тюль від пилу і зробити його білішим, а й додати матеріалу блиску. Після такої обробки результат буде добре помітним.

відео дня

Цей спосіб зручний також тим, що він підходить для будь-якого виду тюлю – сіль не нашкодить жодному матеріалу і не вплине на його властивості.

Щоб відбілити тюль за допомогою солі, потрібно приготувати спеціальний сольовий розчин. Для цього потрібно налити у таз 5 літрів води, температура якої не повинна перевищувати 40 градусів. Після цього додати 5 столових ложок солі і трішки прального порошку. Добре перемішайте, щоб сіль і порошок розчинилися.

Далі покладіть у цей розчин тюль так, щоб він повністю покривався рідиною. Потрібно залишити його відмокати на кілька годин або на ніч. Потім дістати і випрати звичним способом.

Раніше Главред розповідав про 5 способів, як відбілити тюль від сірості та жовтизни. Ці способи допоможуть відбілити тюль в домашніх умовах – він стане, як новий.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти