Навіщо посуд мазати зубною пастою: причина, про яку ви не знали

14 вересня 2022, 21:30
Куди можна використовувати стару зубну пасту - несподівана відповідь вас вразить.
Зубна паста
Що можна очистити за допомогою зубної пасти / flickr.com / Lense23

Багатьом напевно знайома проблема - навіть якісні прилади і посуд з часом втрачають первісний шик і блиск. Щоденне їх використання рано чи пізно призводить до того, що їх зовнішній вигляд втрачає первозданний лоск.

У торгових мережах велика різноманітність різних засобів очищення посуду і приладів. Однак нерідко ціни на специфічну побутову хімію просто зашкалюють. Багато хто задається питанням, як забезпечити чистоту і блиск приладів і посуду за невеликі гроші.

Є старий перевірений спосіб впоратися із забрудненнями посуду. Спробуйте використовувати звичайну зубну пасту. Ви відразу відчуєте різницю в порівнянні з використанням звичайних засобів. Ваші посуд і прилади буквально засяють. Крім того, це додасть і приємний аромат, адже набагато цікавіше відчувати приємний запах, ніж стійкий душок побутової хімії. Однак необхідно пам'ятати про одне - зубна паста не допоможе з забрудненнями на керамічному посуді.

Мало хто знає, але зубна паста також ефективна при очищенні столового срібла:

  • зубною пастою ретельно натріть поверхню виробу, не пропускаючи дрібних частин;
  • оброблений прилад залиште на ніч;
  • на наступний ранок видаліть зубну пасту, витерши виріб насухо - він повинен отримати практично первозданний стан.

Чи можна мити посуд зубною пастою?

Багато хто давно переконалися в тому, що усувати неприємні запахи з посуду допомагає звичайна зубна паста. Особливо такий народний засіб допоможе при відновленні робочого стану пластикових контейнерів, які давно не використовувалися. Не секрет, що вони можуть зберігати неприємні запахи. Рецепт простий - промийте ємність для харчових продуктів зубною пастою. Результатам ви залишитеся задоволені - від неприємного запаху не залишиться і сліду.

Як очистити сковороду за допомогою зубної пасти?

Слід пам'ятати, що зубна паста допомагає навіть при такому забрудненні як нагар на сковорідці. Порядок дій при цьому досить простий. Просто видавіть на забруднену сковорідку трохи зубної пасти. Після цього попрацюйте звичайної губкою. Ефект буде помітний - сковорідка стане набагато чистіше і приємніше на погляд.

Однак необхідно дотримуватися однієї умови - зубна паста як засіб чищення не підійде для поверхонь з ніжним типом покриття. У той же час сміливо використовуйте зубну пасту як засіб для чищення чавунних і металевих сковорідок. Секрет тут простий - адже зубна паста містить в собі абразивні частинки, які і є засобом боротьби з нагаром і кіптявою.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти