Навіщо при варінні картоплі додають кріп: 4 секрети ідеальної страви

17 липня 2023, 15:01
943
Що додати в воду при варінні картоплі? Звичайно кріп! Додавання кропу при варінні картоплі не тільки надає їй неповторний аромат.
Навіщо при варінні картоплі додають кріп
Навіщо при варінні картоплі додають кріп / Фото: скріншот YouTube

Варена картопля є одним з найпопулярніших гарнірів у світі. Але ви знали, що додавання кропу під час варіння може надати картоплі неповторний аромат і поліпшити його текстуру? Ми розповімо вам, навіщо при варінні картоплі додають кріп, як правильно приготувати розсипчасту картоплю і як запобігти її потемнінню.

Що додати в воду при варінні картоплі?

Секрет успіху розсипчастого і ароматного картоплі полягає в додаванні кропу в воду під час варіння. Кріп має приємний аромат і додає ніжні нотки смаку картоплі. Просто додайте кілька гілочок свіжого кропу у воду перед тим, як покласти картоплю. При варінні кріп передасть свої ароматичні властивості в картоплю, роблячи його ще більш апетитним.

Що треба зробити, щоб картопля була розсипчастою?

Хочеться, щоб картопля була ніжною, розсипчастою і соковитою? Важливо правильно підготувати картоплю перед варінням. Очистіть картоплю від шкірки і наріжте її шматочками приблизно однакового розміру. Покладіть його в холодну воду з додаванням кропу і поставте на вогонь.

відео дня

Після закипання варіть картоплю на середньому вогні до м'якості (це займе приблизно 15-20 хвилин). Відкиньте воду і дайте картоплі злегка підсохнути на низькому вогні, щоб позбутися від надлишків вологи і зробити її більш розсипчастим.

Як правильно відварити картоплю, щоб вона не розварилася?

Щоб картопля не розварилася під час варіння, важливо дотримуватися кількох правил. Не ставте картоплю на вогонь в киплячу воду, а помістіть його в холодну воду з кропом і поступово доведіть до кипіння. Також важливо контролювати час варіння, щоб не переварити її.

Перевірте картоплю виделкою або ножем: якщо вони легко входять в картоплю, то вона готова. Відкиньте воду і просушіть картоплю на слабкому вогні.

Що потрібно додати при варінні картоплі, щоб вона не потемніла?

Часто після варіння картопля може потемніти і отримати непривабливий вигляд. Щоб запобігти потемнінню, додайте в воду при варінні трохи лимонного соку або оцту. Ці інгредієнти допоможуть зберегти яскравість і свіжість кольору картоплі.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти