Навіщо п'ють зелений чай з лимоном: приголомшливі факти про простий напій

6 липня 2023, 16:16оновлено 7 липня 2023, 09:57
Коли на вулиці спека, то всякий задумається про незвичайні прохолодних напоях. Главред вирішив відповісти на питання: "Навіщо пити зелений чай з лимоном?".
Зелений чай з лимоном
Зелений чай з лимоном - напій далеко не такий простий, як здається / Instagram / turksib_yarmarka_almaty / gutenberg_almaty

Любителів побалуватися зеленим чайком з лимоном досить багато. Нижче ми детально спробуємо відповісти на питання, навіщо це робити.

Навіщо п'ють зелений чай з лимоном

Щоб з'ясувати популярність цього напою, чимало було проведено досліджень і дослідів. І результати можна звести до таких тез:

  • по-перше, зелений чай з лимоном містить велику кількість вітаміну C, який здатний підвищувати захисні функції організму (і імунітет);
  • по-друге, такий чай зміцнює стінки судин, а це сприятливим чином позначається на серцево-судинній системі організму;
  • по-третє, зелений чай з лимоном ‒ непогано прибирає відчуття голоду, а завдяки кислоті, яку дає лимон, швидко розщеплюються жири, які накопичуються в організмі людини.

Якщо ви хочете детально розібратися в чайній темі, то рекомендуємо прочитати наш матеріал: "Чому не можна пити зелений чай з молоком: для кого він особливо небезпечний".

відео дня

Крім того, саме корисні властивості зеленого чаю з лимоном сприяють зниженню рівня холестерину в крові людини, виведенню шкідливих речовин і токсинів, а також – в окремих випадках, очищенню печінки.

У лимоні міститься величезна кількість вітаміну З, А коли на нього впливають високі температури, даний вітамін починає руйнуватися, тому, після заварки будь-якого з сортів зеленого чаю, лимон кладеться в чашку тільки коли чай остигає в ній приблизно на 50%. Щоб посилити користь і аромат зеленого чаю з лимоном, можна додати цедру безпосередньо в заварник. Обов'язково давайте настоятися цього чудового напою, щоб отримати насолоду від кожної краплі і набратися сил, енергії, здоров'я, які не бувають зайвими.

Зелений чай з лимоном тиск

Міцний чорний чай без лимона впливає на артеріальний тиск. Через наявність кофеїну, який організм отримує разом з таким чаєм, тиск піднімається. Цитрус в складі напою здатний нейтралізувати вміст кофеїну приблизно на 10-20% і послабити вплив речовини на стінки серцево-судинної системи. Звичайно, такий напій не стане ліками від високого тиску, але дасть можливість вживати його з набагато меншими побоюваннями тим, хто страждає від високого артеріального тиску.

Зелений чай з лимоном
Зелений чай з лимоном / колаж Главред, фото instagram.com/nwork_janat і УНІАН

Чи можна на ніч пити зелений чай з лимоном

Це не рекомендується робити. Справа в тому, що такий напій дуже тонізує організм. І це навіть незважаючи на те, що кофеїну в порції зеленого чаю максимум 50 міліграм, в такій же порції чорного – до 100 міліграм, а в Еспрессо – до 720 міліграм. Але, крім кофеїну, в зеленому чаї багато L-теаніну, який змушує мозок активніше виробляти альфа-хвилі, а також збільшує концентрацію дофаміну.

Плюс зелений чай з лимоном має потужний сечогінний ефект. Завдяки теофіліну, катехінів і діуретину цей напій виводить з організму надлишки рідини. Плюс - помірна кількість не перевантажує нирки. А якщо випити занадто багато, то сон людині доведеться переривати декількома походами по малій нужді.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти