Навіщо розігрівати лимонний сік у мікрохвильовці: хитрий секрет від досвідчених господинь

21 грудня 2022, 15:45
Сік лимона – знахідка для усіх господинь і господарів, адже він дуже потрібний не лише у харчуванні, а й для вирішення низки побутових проблем.
Микроволновка, микроволновая печь, лимон, лимонный сок
Навіщо розігрівати лимонний сік у мікрохвильовці/ ua.depositphotos.com, pixabay.com

Мікрохвильова піч виручає нас у багатьох ситуаціях, адже допомагає швидко приготувати або розігріти їжу. Але через постійне користування з часом всередині прибору з’являються сильні забруднення, відчистити які не зовсім легко.

Жовті плями, які лишаються на внутрішній поверхні приладу, не вийде просто так протерти вологою ганчіркою. І тоді доводиться шукати інші способи, як відмити мікрохвильовку від жовтизни.

Найпростіший спосіб – це застосувати лимонний сік. Його потрібно розмішати з водою у ємності в пропорції – склянка води на сік одного лимона.

відео дня

Замість лимонного можна використати сік іншого цитрусового, наприклад, апельсина або лайма.

Розчин потрібно поставити у мікрохвильовку й увімкнути її на 2-3 хвилини, щоб вода почала випаровуватися. Після того, як запущений вами цикл закінчиться, не відчиняйте дверцята одразу – дайте утвореній парі осісти, а воді – охолонути.

Такою процедурою ви значно полегшите собі завдання, як відміти мікрохвильовку всередині від жовтизни. Після того, як пара від розчину всередині осяде, залишиться лише протерти забруднення м’якою серветкою. Витруться вони без особливих зусиль, адже лимонний сік розм’якшить забруднення.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти