Яку користь приносить липа: дачників здивує несподівана відповідь

7 березня 2023, 04:43
Для чого садять липу - багато хто здивується дізнавшись, для чого садять липу.
липа
Навіщо садити липу на ділянці / УНІАН

Липа - найдавніший рід деревних рослин. З давніх часів до сучасності вченими описано понад 350 видів липи.

Деревина липи високо цінується для різних виробів і будівель, вона часто йде на виготовлення музичних інструментів. Крім того, липовий мед вважається одним з кращих сортів.

Яку користь приносить липа

Липа на ділянці може приносити користь практично цілий рік. Справа тут в корисних мікроелементах, які містяться в її листі. Адже восени з опалим листям липи на землю потрапляє кальцій. Він широко представлений в листку. При цьому кальцій з листя липи благотворно впливає грунт, на якому ростуть рослини на ділянці.

відео дня

Липа на ділянці плюси й мінуси

Ще з давніх-давен відомо про те, що липа надзвичайно пластичне дерево. Практикують її вирощування як одиночним деревом, так і у вигляді стриженої огорожі.

Однак серед великої кількості плюсів, є і мінуси висадки липи на ділянці. Не варто забувати про те, що на матеріалі з липи висока ймовірність утворення грибків і цвілі, тому обов'язково обробляти поверхню спеціальними захисними засобами.

Що можна посадити поруч з липою

Липа є невибагливим деревом, в тіні якого можна вирощувати різні чагарники.

У коренях липи ростуть:

  • папороть;
  • примула;
  • копитняк;
  • півонія;
  • фіалка;
  • купена і багато інших.

Коли найкраще садити липу

До висадки липи на ділянці краще починати готуватися з осені, висаджуючи саджанці в цей час. Не варто забувати, що липа добре переносить холод, тому це треба пам'ятати перед початком робіт. Якщо ви вирішили посадити липу на ділянці врах*йте те, що набагато краще насіння липового дерева приживаються саджанці.

Що означає символ липа

З давніх часів липа була деревом дружби і співпраці. Липа символізує м'яку силу, ймовірно від німецького дієслова lindra "пом'якшувати": die linde, lind.

Неважко помітити, що листя липи за формою нагадують серце. Ймовірно, це стало причиною того, що дерево є символом подружньої любові. Крім того, у слов'ян липа також символізує жіночність, м'якість, а також любов і красу. Додамо, що у наших пращурів була найсуворіша заборона: липу було заборонено рубати, а також ламати гілки.

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти