Навіщо солити одяг перед пранням: якщо робити це у 3 випадках, ваші речі будуть в ідеальному стані

9 лютого 2023, 14:04
У декількох ситуаціях можна додавати сіль у пральну машину. Це принесе неоціненну користь вашим речам.
Стирка, стирать, стиральная машина, соль
Якщо додавати сіль під час прання, це вирішить одразу кілька проблем/ ua.depositphotos.com

Сіль може знадобитися не лише на кухні. Виявляється, цей простий кухонний продукт, який точно є у кожного вдома, може стати помічником також в низці інших домашніх ситуацій. Наприклад, він може виручити під час прання. Якщо змішати пральний порошок з сіллю і використати цю суміш для прання одягу, це вирішить одразу кілька проблем.

Давайте розберемося, навіщо додавати сіль під час прання в пральну машину.

Виведе плями

Звичайна кухонна сіль за умови правильного використання здатна вивести декілька типів плям. Якщо ви у гостях або вдома випадково пролили на одяг вино, не гайте часу й одразу посипте пляму сіллю так, щоб вона повністю покрила забруднення товстим шаром. Зачекайте, поки вона вбере у себе рідину. Після цього замочіть одяг у холодній воді і потримайте його так упродовж пів години. Потім виперіть у машинці.

відео дня

Якщо на одязі є плями крові, потрібно замочити річ у холодній воді з додаванням солі. Після замочування кинути у машинку і запустити цикл прання.

Сіль допоможе також у випадку, якщо на одязі з’явилася пляма від іржі. Для цього потрібно змішати сіль у рівних пропорціях з лимонним соком. Далі нанести утворену суміш на пляму і втерти її у тканину, залишити на якийсь час. Після цього можна або випрати річ повністю, або вручну випрати лише те місце, де було забруднення.

Сіль також потрібно додавати під час прання одягу, на якому залишилися плями від поту. Прати такі речі краще у гарячій воді, а на кожен літр води додати по 3 столові ложки солі. Таким чином пральному порошку легше буде впоратися з такими складними плямами.

Захистить колір

Часте прання одягу призводить до того, що речі починають тьмяніти, і від колишнього сяяння яскравого кольору може не лишитися і сліду. "Дістається" і білим речам. Нам хочеться, щоб вони були білосніжними якомога довше, але з часом вони набувають сірого відтінку.

Якщо ви хочете відновити колір речей, які потускніли, замочіть їх на 30 хвилин у солоній воді. Потрібно налити у таз достатньо теплої води, щоб ваші речі у неї помістилися, і додайте кілька столових ложок солі. Після цього виперіть одяг у машинці.

Речі можуть втратити свій ідеально привабливий вигляд також через те, що них під час прання погано вимився миючий засіб. Щоб він краще вимивався, додайте у відсік для порошку під час прання 1 столову ложку солі.

Замінить кондиціонер

Через свої унікальні властивості сіль може навіть замінити кондиціонер для прання. Просто потрібно додати у відсік для ополіскувача в машинці 4 столові ложки цього продукту. Можна разом з сіллю додати також невелику кількість кондиціонера, якщо хочете, щоб ваш одяг мав приємний аромат.

Якщо ви перете одяг вручну, то після прання просто замочіть речі у солоній воді на 30 хвилин, а потім добре прополощіть їх.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти