Навіщо прати речі з фольгою: дієвий секрет, про який знають не всі

14 травня 2023, 17:27
Багато господинь не здогадуються, чому краще прати з фольгою. Але така проста порада допоможе позбутися серйозної проблеми.
Стирка, стиральная машина, шарики из фольги
Навіщо прати речі з фольгою/ ua.depositphotos.com, скрін

Саме по собі прання одягу у пральній машині з миючим засобом ще не дає гарантію, що усі ваші речі стануть ідеально чистими і залишаються абсолютно непошкодженими. Є низка різних хитрощів, які застосовують господині для того, щоб процес прання був ефективнішим. Один з найоригінальніших – із застосуванням фольги. Але як би ви не дивувалися, для чого кидають фольгу в пральну машину, такий лайфхак у багатьох випадків показав себе як дієвий.

Давайте розберемося, що буде, якщо в пральну машину покласти кульки з фольги. Вважається, що такі кульки допомагають нейтралізувати статичну електрику на одязі та білизні. Напевно, більшість з нас зустрічалася з проблемою, коли одяг електризується. Саме для уникнення виникнення такого ефекту і застосовують під час прання кульки з фольги.

Кондиціонери або інші пом’якшувачі не допоможуть позбутися електризації тканини – вони безсилі проти цієї проблеми. Але фольга здатна у цьому допомогти.

відео дня

Алюмінієві кулі мають ще й інші переваги – під час прання вони допомагають краще розподілити порошок у барабані машинки, а також не дозволяють одягу занадто активно тертися один об одний, що могло б сприяти його швидшому зношуванню.

Як зробити кульку з фольги

Для цього потрібно взяти шматок листа з рулону алюмінієвої фольги і зім’яти його якомога сильніше так, щоб утворилася куля. Поверхня кулі повинна бути максимально гладенькою і без випуклостей. Діаметр виробу повинен становити 10-15 сантиметрів.

У барабан пральної машини достатньо буде класти по дві-три таких кулі. Їх можна використовувати для прання упродовж 6 місяців, і потім замінити.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти