Навіщо в борщ додають старе сало: хитрий фокус здивує несподіваним результатом

18 червня 2023, 02:05оновлено 18 червня 2023, 17:59
Борщ зі шкварками - дивовижний рецепт вразить простотою досвідчених гурманів.
борщ
Борщ з салом і квасолею / Instagram/mamyna_liubov

Борщ по праву є одним з найбільш популярних страв. Його готують практично на кожній кухні і нерідко пропонують відвідувачам ресторанів.

Напевно практично у кожної господині в запасі є свій фірмовий рецепт приготування борщу. При цьому практично будь-який рецепт передбачає обов'язковий крок - заправка для борщу з сала і часнику.

У деяких рецептах можна зустріти рекомендацію додавати в борщ старе сало. При цьому для деяких такий рецепт може здатися дивним, проте він прийшов зі старовини й відомий багатьом.

відео дня

Більше на цю тему читайте у матеріалі Главреда: "Чи можна смажити м'ясо на салі: несподівана відповідь просто вразить наповал".

Навіщо кладуть старе сало в борщ

Гурмани не без підстави говорять про те, що якщо в борщ додати сало, в результаті виходить блюдо з особливим ароматом і присмаком. Не секрет, що такий рецепт більш поширений в сільській місцевості, проте популярний у багатьох гурманів.

Порядок дій:

  • лежаний шматок солоного сала кладуть в тепле місце;
  • там його залишають на один два місяці поки воно не пожовтіє;
  • при приготуванні борщу розтираємо сало в ступі разом з часником і додаємо в кінці.

Відзначимо, що за деякими рецептами, крім лежаного сала, в борщ рекомендують також додавати старий часник.

Коли потрібно додавати часник в борщ

При приготуванні борщу не поспішайте додавати в нього часник, щоб не зіпсувати смак страви. Краще почекати і кинути кілька головок в самому кінці. Тоді часник розкриє свій аромат і додасть борщу неповторний смак. При цьому аромат борщу вийде більш яскравим і насиченим.

Борщ зі шкварками: як зварити

Рецепт борщу зі шкварками є воістину класичним. При цьому слід дотримуватися простих правил при його приготуванні. Під час приготування борщу паралельно зробіть шкварки, які потім додасте в основне блюдо. В самому кінці процесу приготування борщ потрібно зняти з плити. Відразу ж засипаємо в каструлю шкварки з часником. Після цього потрібно дати страві настоятися як мінімум 20-30 хвилин.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти