Навіщо до чаю додають сіль: рецепти незвичайного напою, який здивує вас своїм смаком

23 травня 2023, 15:33
Дегустація таємничого і незвичайного напою дозволить вам зрозуміти, чому калмики п'ють солоний чай, і яку користь він приносить для організму.
Чай, сіль
Багато хто хоче пом'якшити гіркуватий смак напою, ось чому солять чай / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Не секрет, що чай є одним з найпопулярніших напоїв у світі. Народи дотримуються своїх виняткових традицій приготування і вживання напою. Деякі народи п'ють чай з молоком або чай з маслом і сіллю. Люди, які люблять експерименти, цікавляться, що буде, якщо випити чай з сіллю. Це історичний напій багатьох кочових народів, таких, як калмики і тибетці. Чай потрібно готувати правильно, щоб насолодитися незвичайним смаком напою.

Як називається чай з сіллю

Багато хто звик пити чай з цукром. Солодка добавка маскує гіркоту напою і робить його смачнішим. Проте цукровий пісок шкодить здоров'ю, тому його потрібно менше додавати до чаю.

Якщо ви часто п'єте чай протягом дня, можна спробувати додати замість цукру трохи солі.

відео дня

Наприклад, навіть крупинка морської солі прибирає гіркоту з чаю, пом'якшує і насичує більш яскравими відтінками смак напою і підсилює його аромат. Можна навіть додавати разом чай і цукор, і тоді напій стане ще солодшим.

Калмицький чай з сіллю назву свою отримав від кочового народу калмиків. У напою досить специфічний смак, проте якщо ви любите експерименти, можете спробувати приготувати чай, який, до того ж, ще й дуже корисний.

Що буде, якщо пити чай з сіллю

Чай джомба, в складі якого антиоксиданти, маэ імуномодулюючий і противірусний ефект. Також він прискорює обмінні процеси.

Йодована сіль в напої дозволяє відновити водно-електролітний баланс і позитивно впливає на нервову систему людини. Тому калмицький чай з сіллю допомагає ще й від похмілля.

Калій в складі молока сприятливо впливає на роботу серцево-судинної системи і зміцнює стінки судин.

Напій з молоком сприяє збільшенню лактації і добре зігріває після охолодження.

Загальне поліпшення вашого самопочуття - от, що буде, якщо випити чай з сіллю.

Чай з сіллю рецепт

Чай з сіллю і молоком, назва якого калмицький, готується просто. Для початку потрібно подрібнити чай, далі після закипання додається, наприклад, коров'яче або верблюже молоко, пересмажене з маслом борошно, а також пшоно або рис. Сіль додається за смаком.

Якщо вам такий рецепт не підійде, то існує ще один варіант приготування чаю з молоком і сіллю.

1 склянкою окропу заливається чай і кип'ятиться, доки вода не википить на третину. Готову заварку проціджуємо, заливаємо гарячим молоком і кип'ятимо 15 хвилин. Після приготування чай розливається по чашках або піалах, до напою додається шматочок вершкового масла і щіпка волоських горіхів.

Солимо за смаком.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти