Навіщо в рідке мило додають оцет: хитрість, яка заощадить гроші і час

9 червня 2023, 02:05
Перед цим потрібно проконсультуватися з лікарем, якщо у вас є які-небудь сумніви або проблеми зі здоров'ям шкіри.
Навіщо в рідке мило додають оцет
Навіщо в рідке мило додають оцет / Колаж Главред, скріншот YouTube

У мережі зараз дуже популярні рецепти універсальних засобів, які можна використовувати в багатьох ситуаціях. Зокрема багато блогерів додають оцет в засіб для миття посуду і рідке мило.

Ми розбиралися, ніж оцет може посилити магазинні засоби.

Регулювання pH-рівня

Оцет є слабким кислотним розчином, і його додавання в мило може допомогти підтримувати оптимальний pH-рівень продукту. Природний рН шкіри людини зазвичай становить близько 5,5, і використання мила з близьким до цього значення рН може допомогти зберегти природний бар'єр шкіри та запобігти пересушуванню шкіри.

Збільшення ефективності очищення

Оцет має властивості, які допомагають видалити деякі домішки, особливо жирові відкладення та мінеральні відкладення на шкірі. Тому його додавання в мило може посилити його здатність очищати і забезпечувати глибшу і ефективну гігієну.

Антибактеріальні властивості

Оцет має антибактеріальні властивості і може допомогти вбити або зменшити кількість бактерій на шкірі. Це особливо корисно в милі для рук, де захист від бактерій та гігієна відіграють важливу роль.

Важливо зазначити, що концентрація оцту, доданого в рідке мило, зазвичай дуже низька, щоб не викликати подразнення шкіри. У будь-якому випадку, якщо у вас алергія на оцет або інші речовини, завжди важливо проконсультуватися з лікарем, якщо у вас є сумніви або проблеми зі здоров'ям шкіри.

Дивіться відео про те, як зробити ідеальний оцет для консервації:

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти