Навіщо вішати підкову вдома: як правильно дотримуватися повір’я, щоб привабити щастя

10 травня 2023, 15:48
5952
Підкова – це сильний талісман. Наші предки вірили, що вона здатна привабити багато хорошого і відігнати нечисть. Але не усі знають, як правильно вішати підкову.
Подкова, дверь
Навіщо вішати підкову вдома/ ua.depositphotos.com

Багато хто з нас чув від бабусь і дідусів про різні талісмани, які, згідно з давніми повір’ями, здатні захищати дім від усього поганого і приносити успіх та щастя. Проте, без сумніву, один із найвідоміших таких талісманів – це підкова. Коли ми помічаємо цей предмет над дверима друзів, знайомих чи родичів, то вже навіть не дивуємося. Але багато хто досі не знає, що символізує підкова вдома і чому її "законним і незмінним" місцем розташування завжди усі обирають саме місце над дверима.

Наші предки вважали підкову дуже сильним талісманом. І це повір'я міцно вкоренилося у традиції українського народу й дійшло до наших часів.

Навіщо вдома потрібна підкова

З давніх давен вважалося, що знайдену на дорозі підкову, яку загубив кінь, потрібно підняти, принести додому і почепити над вхідними дверима. Бажано прибити її цвяхом. Талісман матиме свою силу також в тому випадку, якщо він подарований.

відео дня

Проте у сучасності таке вірування набуло нового переосмислення. Тепер багато хто чіпляє вдома не лише знайдені металеві підкови, а й придбані декоративні, які виготовлені з інших матеріалів.

Підкова вважається символом вигнання нечисті і всяких напастей. Вона здатна очистити та захистити дім від усього поганого, а також принести щастя та успіх.

Вважається, що якщо підкова була закріплена вдома правильно, то вона не лише захистить від нечисті, а й привабить щастя, багатство, успіх, кохання і здоров’я.

Як вішати підкову – вгору чи вниз

Насправді підкову можна вішати і так, і так, залежно від мети, яку ви переслідуєте. Наприклад, якщо ви хочете захистити дім від нечисті, поганих людей і пристріту, тоді варто почепити підкову кінцями вниз. При цьому можна розташувати оберіг як над вхідними дверима всередині оселі, так і ззовні – на ваш вибір. У цьому разі весь негатив, який захоче потрапити до вас додому, входитиме в один кінець оберегу, а виходитиме з іншого, і не залишиться в оселі.

Якщо ж ваша основна мета – залучити додому мир, щастя, благополуччя і гроші, тоді варто прибивати підкову над вхідними дверима всередині або ззовні оселі кінцями вгору.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти