Навіщо заморожувати крупи: це допоможе назавжди забути про набридливу проблему

11 січня 2023, 13:35
Багатьох цікавить запитання, як правильно зберігати крупи. Досвідчені господині навчилися їх заморожувати і відлякувати шкідників спеціями та цитрусовими.
Холодильник, морозилка, морозильная камера, крупа, крупы
Заморожування круп допоможе їх зберегти/ ua.depositphotos.com, Instagram

Зберігання круп – завдання непросте. Іноді у них несподівано можуть завестися жучки або міль. І навіть якщо раніше ви не помічали у себе вдома таких шкідників, ви все одно не застраховані від їхньої появи. Адже комахи можуть завестися у продукті ще на складі, а вже звідти потрапити спочатку у магазини, а потім до вас додому разом з придбаним товаром.

Такий "троянський кінь", який можна принести додому, навіть не підозрюючи про це, потім може "перекинутися" і на інші продукти – від бакалії до сухофруктів. Отож, щоб після цього не довелося викидати багато продуктів, краще знати наперед, як правильно зберігати крупи.

Досвідчені господині використовують для зберігання круп низку різних способів, кожен з яких може ефективно захистити продукти від псування. Ми розглянемо п’ять таких способів.

відео дня

1. Заморожування

Як би це дивно не звучало, але крупи можна і навіть потрібно заморожувати. Якщо у вас в морозильній камері є достатньо місця, покладіть туди крупи – це захистить їх від шкідників. У таких холодних умовах там не з’являться личинки чи комахи.

Проте рис зберігати у морозилці не можна – якщо він перемерзне, то під час варіння просто розлізеться.

2. Фольга

Можна залишити у крупах кульки із фольги для випічки. Замість них також підійде будь-який металевий предмет – наприклад, ложка або виделка.

3. Спеції

На полиці, де ви зберігаєте крупи, можна залишити головку часнику або гострий перець. Такий "подарунок" точно не сподобається комахам, які можуть завестися у крупах, і вони оминатимуть цю полицю десятою дорогою. Так само можна покласти лавровий лист.

4. Цитрусові

Під час зберігання круп у них можна покласти шкірку від цитрусових. Найкраще впорається із завданням відлякування харчової молі шкірка від лимона або апельсина.

5. Зберігання у правильних ємностях

Щоб крупи не псувалися, їх краще зберігати у скляних банках, які герметично закриваються.

Якщо у вас все-таки завелися комахи у крупах, після того, як ви позбудетеся їх, ретельно протріть полиці оцтом. Адже у різних щілинках та інших важкодоступних місцях можуть залишитися личинки, які зведуть усі ваші старання до нуля.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти