Навіщо смажити господарське мило на сковороді: приголомшливий фокус від хитрих господинь

19 квітня 2023, 14:20
Мало хто знає, що господарське мило чудово справляється з брудом та нагаром на посуді.
сковорода, мыло
Навіщо смажити господарське мило на сковороді? / ua.depositphotos.com

Господарське мило – це чудовий недорогий засіб, за допомогою якого можна вирішити безліч побутових проблем. Багато господинь використовують господарське мило для чищення килимів, підлоги, меблів тощо. Також досить часто з його допомогою перуть речі, адже це мило може навіть вивести деякі плями з одягу. Проте мало хто знає, що господарське мило чудово справляється з брудом та нагаром на посуді. Тож воно може стати у нагоді, якщо ви вирішили почистити свою сковороду. Главред розповідає, як без зайвих зусиль очистити сковороду господарським милом.

Як почистити сковороду зсередини?

Для початку беремо брусок господарського мила та відрізаємо невеличкий шматочок. Далі цей шматочок потрібно натерти на дрібній тертці.

Отриману мильну стружку рівномірно насипаємо на сковороду та додаємо трохи води. Зауважте, що вода має ледь покривати господарське мило.

відео дня

Тепер вмикаємо плиту та чекаємо 5-7 хвилин, доки мийний засіб повністю розчиниться та перетвориться на однорідну масу. Після цього вимикаємо вогонь та залишаємо нашу сковороду, аби рідина охолонула.

Через деякий час беремо губку та починаємо відтирати бруд. Саме за допомогою господарського мила, яке подіяло на нагар, його буде набагато легше прибрати.

Як почистити сковороду ззовні?

За допомогою господарського мила почистити сковороду від нагару можна не лише зсередини, а й ззовні. Для цього потрібно натерти трохи мила та помістити його у невеличку ємність. Потім до нього потрібно додати трохи теплої води та гарненько перемішати. Має вийти густа кашка.

Далі потрібно взяти кілька столових ложок соди та погасити їх оцтом. Цю суміш також додаємо до господарського мила та ретельно перемішуємо.

Тепер ми можемо приступати до очищення сковороди від бруду та нагару. Перевертаємо її та наносимо отриману суміш на брудну поверхню. Залишаємо сковороду у такому вигляді на 15-20 хвилин.

Коли зазначений час минув, беремо губку або щітку та починаємо відчищати бруд. Якщо з першого разу не вийшло прибрати весь бруд, то можете повторити цю процедуру.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти