Зацвіте і позеленіє будь-яка рослина: відходи від популярного фрукта замінять магазинне добриво

11 червня 2022, 13:00
Очищаючи гранат від шкірки, не викидайте її. Адже з кірок можна приготувати абсолютно безплатне, але дуже корисне добриво для саду та городу.
гранат, квіти
Настій з кірок гранта забезпечить кімнатні рослини яскравою зеленню та буйним цвітінням / Фото pixabay.com

Для того, щоби кімнатні рослини добре росли та пишно цвіли, їм потрібен правильний догляд. Перевірене добриво для кімнатних квітів - це настій з кірок граната. Це добриво для зелених вихованців в домашніх умовах легко приготувати, а його ефективність не поступається магазинній підгодівлі. Цей цілющий настій можна застосовувати зокрема і для підгодівлі цибулі, капусти, огірків, томатів та інших городніх рослин.

Шкірка граната як добриво - в чому користь

Гранатові кірки мають антимікробні, антипаразитарні та фітонцидні властивості.

Шкірка граната містить значну кількість дубильних і вітамінних речовин. Багато фітопатогенних грибів і бактерій дуже бояться високих концентрацій цих дубильних речовин. Тому кірка граната і має свої цілющі властивості.

Також шкірка граната містить значну кількість урсолової кислоти. Ця речовина знаменита своєю антимікробною та антіфунгальною дією.

У кірках граната містяться речовини, що здатні відлякувати шкідливих комах.

Настій з кірок гранта допомагає боротися з кореневою гниллю, а також його можна використовувати для зниження рівня пошкодження рослин ґрунтовими нематодами.

Настій з кірок гранта - як приготувати

Щоби приготувати універсальне добриво для кімнатних квітів знадобиться шкірка граната, білі плівочки й перегородочки, що знаходяться всередині фрукта.

Зберіть кірки одного граната і залийте їх одним літром теплої води. Накрийте добриво кришкою і дайте настоятися впродовж двох діб в темному місці. Коли настій буде готовий, його потрібно процідити.

Добриво з гранатових кірок довго зберігати не можна, воно застосовується одразу після приготування.

Поливати рослини потрібно з розрахунку 3 ст.л. під кожну квітку. Напередодні квіти необхідно полити - все добрива вносяться у вологий ґрунт. Така підгодівля застосовується один раз на місяць.

Гранатовою підгодівлею можна і обприскувати квіти. Для цього настій необхідно розвести з водою 1:1.

читайте такожЦілющий еліксир для всіх рослин: звичайна кориця замінить добрива та фунгіциди

Раніше Главред писав: якщо ви приготували омлет або пиріг, то не поспішайте викидати шкаралупу від сирих яєць - вона містить багато корисних компонентів. Таким чином з яєчної шкаралупи можна приготувати універсальне добриво для квітів в домашніх умовах. Причому ця підгодівля підійде не лише для кімнатних рослин, але і для овочів в городі та квітів у саду.

читайте такожПринесе у ваш дім щастя і достаток: як змусити цвісти грошове дерево - простий спосіб

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти