Загадка фільмів "Янголи Чарлі": ким був той самий Чарлі та як зараз виглядають агенти

19 квітня 2023, 11:13
Янголам Чарлі, прекрасним та смертоносним, 47 років. За майже півстоліття історії у них були злети і падіння, але краса та розум незмінно рятували світ.
Ангели Чарлі
"Ангелы Чарли" образца 70-ых годов и начала двухтысячных / imdb.com

"Янголи Чарлі" - це кінофраншиза про пригоди дівчат-агентів з приватного детективного агентства Чарльза "Чарлі" Танусенда. Першим на екрани вийшов однойменний детективний серіал (1976-1981). Протягом 115 епізодів три недавні випускниці поліцейської академії, яких зібрав в команду загадковий Чарлі, за допомогою власної кмітливості, зовнішньої привабливості та фізичної підготовки розслідували заплутані справи.

У 2000 році вийшов перший кінофільм, в якому "янголів" зіграли Камерон Діас, Дрю Беррімор і Люсі Лью. Концепція збереглася: є привабливі, але смертоносні дівчата, яким таємничий Чарлі через інтерком або спостерігача за агентами Бослі передає завдання.

Цей фільм мав у аудиторії оглушливий успіх: по-перше закріпив в культурі образ жінки, здатної без проблем виконувати чоловічу роботу, який відстоювали в оригінальному серіалі, по-друге побив рекорди касових зборів завдяки неабиякому сюжету і сильному акторському складу. Через три роки був знятий фільм "Янголи Чарлі: Повний вперед", якому знову вдалося прикувати глядачів до телеекранів.

відео дня
Ангели Чарлі
"Янголи Чарлі" зразка 70-их років і початку двохтисячних / imdb.com

У 2011 році, на честь 35-річчя оригінального серіалу був запущений ремейк під такою ж назвою. Нові "Янгели" зазнали фіаско - на екрани вийшло всього 4 епізоди через вкрай негативні відгуки критиків. Особисте життя і сексуальна привабливість агентів завжди обігравалася і в фільмах, і в оригінальному серіалі, проте ремейк лаяли за те, що хороша детективна історія перетворилася в ньому в серіал "Секс у Великому Місті" з невеликою часткою екшену.

Незважаючи на провал серіалу, в 2019 році виходить новий комедійний бойовик з характерною назвою. Цього разу "янголів" всього два (третій прибивається до них по ходу розвитку сюжету), проте історія виходить не менш динамічною і закрученою. Фільм зняли, не як самостійну кінороботу, а як продовження історій, які розповідалися в оригінальному серіалі і перших двох фільмах.

Ангели Чарлі
"Ангели Чарлі" на сучасний лад були зняті в 2019 році / imdb.com

Ймовірно, це буде не останній фільм у франшизі - під час титрів стрічки 2019 року глядачеві показали нового Чарлі: на цей раз ним виявилася загадкова жінка.

Хто ж такий Чарлі з фільму "Янголи Чарлі"? Нудьгуючий мільйонер, або глава таємного шпигунського співтовариства, головний лиходій або людина, яка обрала своїм обов'язком порятунок світу - всі ці теорії так чи інакше знаходили своє підтвердження протягом двох серіалів і трьох фільмів. Чіткої відповіді на це питання не існує. Чарлі Танусенд - начальник "янголів", який за допомогою спостерігача (вони завжди носять прізвище Бослі), направляє їх на чергове запаморочливе завдання. В оригінальному серіалі і перших двох фільмах роль Чарлі грав американський актор Джон Форсайт - його один раз мигцем можна побачити у фільмі 2000 року (як він виглядає знає лише Ділан Сандерс у виконанні Дрю Беррімор).

Джон Форсайт
Джон Форсайт грав Чарлі в "Янголах Чарлі" / imdb.com

У фільмі 2019 року висловлюється гіпотеза, що після смерті "Чарлі" ними стають найуспішніші "Бослі", адже "янголів" насправді набагато більше, ніж нам показують в якості головних героїнь.

Всього про "Янголів Чарлі" було знято три повнометражних фільми і два серіали. Головних героїнь в різні роки зіграло 15 акторок:

  • Ферра Фосетт - Джилл Монро (1976-77, повернення в 1978-80)
  • Кейт Джексон - Сабріна Данкан (1976-79)
  • Жаклін Сміт - Келлі Гаррет (1976-1981)
  • Шеріл Ладд - Кріс Монро (1977-81)
  • Шеллі Хек - Тіффані Віллес (1979-80)
  • Таня Робертс - Джулі Роджерс (1980-81)
  • Камерон Діас - Наталі Кук (2000, 2003)
  • Дрю Беррімор - Ділан Сандерс (2000, 2003)
  • Люсі Лью - Алекс Мандей (2000, 2003)
  • Енні Айлонзе - Кейт Принц (серіал 2011)
  • Мінка Келлі - Єва Френч (серіал 2011)
  • Рейчел Тейлор - Ебігейл "Еббі" Семпсон (серіал 2011)
  • Крістен Стюарт - Сабіна Вілсон (2019)
  • Наомі Скотт - Олена Хофлін (2019)
  • Елла Балінська - Джейн Кано (2019).
Камерон Діас, Дрю Беррімор та Люсі Лью
Як виглядають "Янголи Чарлі" Камерон Діас, Дрю Беррімор і Люсі Лью зараз / instagram.com/drewbarrymore, instagram.com/camerondiaz

Раніше Главред розповідав, яка доля спіткала і як сильно змінилася Люсі Лоулесс, яка зіграла легендарну Ксену - принцесу воїнів в однойменному серіалі кінця дев'яностих.

Хоча більш несподіване перетворення відбулося все ж з Мелісою Джоан Харт - з юної відьми Сабріни з серіалу "Сабріна - маленька відьма" вона перетворилася на зрілу жінку, в якій все рідше і рідше впізнають ту саму дівчину з магією і чарівним котом Салемом.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти