Загадка СРСР: навіщо з літаків скидали спеціально навчених сонечок

16 травня 2023, 09:02
24657
Скидання сонечок з літаків в СРСР було унікальним експериментом, який увінчався успіхом.
Навіщо в СРСР скидали з літаків сонечок
Навіщо в СРСР скидали з літаків сонечок / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

За часів СРСР творилося багато дивних речей, але самим незвичайним був унікальний експеримент - майже по всій території країни з літаків скидали величезну кількість сонечок.

Навіщо це робили?

"Десант" скидали на поля сільського господарства. Чому така дивна практика? Головною метою була боротьба зі шкідниками, такими як листовійка та попелиця, які завдавали значної шкоди сільськогосподарським культурам.

Чому саме сонечка?

Річ у тому, що ці комахи є ефективними хижаками, які харчуються шкідливими комахами. Їх присутність на полях сприяла природному біологічному контролю шкідників, мінімізуючи необхідність застосування хімічних пестицидів.

Це був екологічно безпечний метод боротьби зі шкідниками, що сприяв збереженню навколишнього середовища і здоров'ю людей.

Масштаби та організація процесу

Скидання сонечок з літаків в СРСР було організовано на масштабах всієї країни. Спеціально вирощені і навчені сонечка були розміщені в контейнерах, які встановлювалися на літаки. Потім, при виконанні польоту над посівами, корівки вивільнялися, розподіляючись по полю і починаючи свою роботу по знищенню шкідників.

Чим закінчився експеримент?

Скидання сонечок з літаків в СРСР виявилося успішним і призвело до значного скорочення чисельності шкідників на сільськогосподарських угіддях.

За рахунок цього вдалося знизити використання хімічних пестицидів, що позитивно позначилося на екологічній обстановці і якості продукції.

Дивіться відео про те, чим небезпечні хрущі і як захистити від них свій урожай:

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти