Замінить фарбу для волосся і вижене моль: незвичайні способи застосування кориці, про які мало хто знає

14 квітня 2023, 09:18
Кориця відома як солодка пряність. Але існують і нетрадиційні способи використання цієї ароматної спеції.

кориця
Де можна використовувати мелену корицю / ua.depositphotos.com

Кориця - ароматна пряність, яку господині найчастіше додають в солодку випічку, але є ще безліч способів застосування цієї спеції. Вона допоможе оживити кімнатні квіти та позбутися від шкідників. Також її можна використовувати в косметології та при схудненні.

В які страви додають корицю

Всі знають, що кориця надає неповторний аромат булочкам і пирогу з яблуками. Якщо додати її в каву, то улюблений напій стане ще смачнішим, але також пряність можна додавати та в овочеві та м'ясні страви.

відео дня

Наприклад, помідори дуже добре поєднуються з корицею. Якщо ви хочете приготувати ароматні макарони, то приготуйте соус з тушкованих помідорів з часником, цукром, сіллю, гострим червоним перцем і корицею.

Корицю можна додати в плов, суп харчо і кисло-солодкий соус для свинини. Курка або яловичина, замариновані в кориці матимуть пікантний смак. Також щіпку прянощі можна додати в тушковані баклажани або квасолевий суп.

Кориця в косметології

Куди ще можна додати корицю? Спробуйте приготувати на основі цієї прянощі домашні маски і скраби. Щоб почистити пори на обличчі й тілі, підійде скраб з кориці, оливкової олії та густого меду.

Маска з корицею здатна зняти запалення, шкіра після її застосування буде просто сяяти. Справа в тому, що поєднання таких інгредієнтів, як кориця, мед і мускатний горіх дозволяє пригальмувати зростання бактерій, які є головними збудниками вугрової висипки.

Як використовувати корицю замість фарби для волосся

Корицю використовують для освітлення волосся в домашніх умовах. Кардинальної зміни кольору не буде, але на кілька тонів при неодноразовому застосуванні такої маски посвітліти все ж таки можна.

Щоб приготувати маску для волосся з корицею, змішайте по 3 столові ложки меду і меленої кориці. Додайте трохи бальзаму, розмішайте і розподіліть маску по довжині волосся. Накрийте голову поліетиленом і залиште на годину. Після цього змийте маску шампунем.

До слова, кажуть, що після такої маски волосся буде рости швидше і густіше. Справа в тому, що пряність стимулює кровообіг, містить вітаміни A, C, B1 і мінерали, що благотворно впливає на стан волосся.

Кориця може замінити освіжувач для порожнини рота. Просто пожуйте паличку кориці або заваріть чайну ложку порошку склянкою окропу і прополощіть рот остиглим відваром.

Кориця для схуднення

Багато хто застосовують ароматну пряність для зниження ваги. Природно, це не панацея. Кориця не позбавить вас від зайвих кілограмів, якщо ви неправильно харчуєтеся і ведете дуже малорухливий спосіб життя. Але при регулярному вживанні в їжу кориця прискорить обмін речовин, нормалізує травлення і склад мікрофлори кишечника, позбавить від здуття, зайвого газоутворення.

Для схуднення корицю вживають з медом. У склянці води спочатку розчиняється 1 чайна ложка спеції, а потім додається 1 чайна ложка меду. Цей напій потрібно приймати натщесерце вранці, за півгодини до сніданку.

Якщо ви дуже любите солодощі, то кориця допоможе побороти тягу з'їсти зайву цукерку або тістечко. Пряність здатна регулювати рівень глюкози в крові. Спробуйте замість цукру додати щіпку кориці в кашу або ранкову чашку кави.

Кориця проти мурах і молі

Мелена кориця - безпечний та екологічний метод боротьби з мурахами. Щоб досягти найкращого результату, обробіть кухонні поверхні розчином з оцту і води, змішаними в рівних пропорціях (1:1). Потім рівномірно розсипте мелену корицю в місцях скупчення мурах і по їхнім маршрутами, особливо уважно обробляючи тріщини і щілини. Через день повторіть процедуру, щоб поліпшити ефективність боротьби з мурахами.

Корицю можна використовувати, щоб відлякувати моль. Для цього покладіть в невеликий мішечок з дихаючої тканини суміш кориці, гвоздики і запашного перцю та підвісьте його в шафі.

За допомогою меленої кориці можна замаскувати подряпини на меблях. Просто насипте трохи порошку на місця, де на дереві помітні подряпини, і акуратно втирайте його за допомогою ганчірки або пальцями.

Раніше Главред писав, як звичайна кориця може замінити добрива і фунгіциди та в чому її користь для рослин.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти