Як очистити речі з секонд-хенду і прибрати сморід: 3 найкращі лайфхаки

26 червня 2023, 15:16оновлено 27 червня 2023, 15:35
3390
Є кілька лайфхаків, які допомагають позбутися від запаху з секонд-хенду.
секонд-хенд, прання
Як очистити речі з секонд-хенду / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Багато хто час від часу заходить в секонд-хенд. Там дійсно можна знайти якісний одяг і навіть новий. У секондах може пощастити відкопати навіть брендові речі. Однак є одна проблема - позбутися неприємного запаху секонд-хенду іноді дуже складно.

Якщо ви час від часу заходите в секонд-хенд, то пропонуємо вам прочитати такий матеріал: Нашкодите самі собі: ці речі категорично не можна купувати в секонд-хенді.

Що за запах у речей з секонд-хенду

Речі, які потрапляють в секонд-хенд, проходять спеціальну санітарну обробку. Їх обробляють формаліном і парою. Саме це і додає їм неприємний запах.

відео дня

Багато людей не хочуть заходити в секонд-хенди саме через це запаху.

Як очистити речі з секонд-хенду

Спершу потрібно замочити речі в нашатирному спирті. На 5 л теплої води буде достатньо однієї столової ложки 10% нашатирного спирту. Речі з натуральної тканини потрібно замочувати годину, з синтетичної - 6 годин. Після цього речі потрібно розвісити на свіжому повітрі і просушити 2-3 години. Далі потрібно випрати їх в пральній машині.

Додати потрібно відразу 2 дози порошку. Не зайвим буде і антисептичний засіб. Прати речі потрібно при максимальній температурі, яка доступна для цієї тканини. Після цього потрібно включити додаткове полоскання. У пральну машинку також можна додати подвійну дозу кондиціонера для одягу або кілька крапель ефірної олії, щоб додати більш приємний запах.

Після прання речі варто просушити на сонці 2-3 дні.

Ще одним відмінним варіантом є ароматизована морська сіль. Якщо у вас близько 5 кг одягу, то потрібно буде додати 1 кг солі. У такому розчині речі потрібно замочувати години 2, після чого випрати в пральній машині. Краще використовувати сіль без барвників, щоб вона не вплинула на колір тканини.

Варто відзначити сіль також дозволяє зняти чужу енергетику з речей з секонд-хенду.

Ще можна приготувати розчин із засобів, які є на кухні. На 10 л води вам знадобиться 100 мл оцту, 100 г солі, 50 г соди. Речі потрібно замочувати близько 8 годин. Після цього їх потрібно добре викрутити і перепрати.

Тканини з віскози і бавовни потрібно після прання і сушіння випрасувати праскою при максимально допустимій температурі з сильною парою.

Вироби зі шкіри, натурального або штучного хутра потрібно відправити на мороз на 2-3 дні. Після цього їх потрібно покласти в герметичний мішок, в який можна підкласти тканину, просочену ефірною олією.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти