Купити черемшу в Україні вже не можна: у чому її користь і кому вона протипоказана

20 березня 2023, 10:57оновлено 21 березня 2023, 10:59
Всупереч незаперечній користі, черемша, як і будь-який продукт, підходить не для всіх.
Черемша
У чому користь і шкода черемші / pixabay.com

Черемша містить безліч вітамінів, мінералів і антиоксидантів, але продавати цю популярну весняну рослину заборонено, оскільки в Україні вона внесена до Червоної книги.

Вона є прекрасним доповненням до здорового раціону і може допомогти зміцнити імунну систему. Однак, як і будь-який продукт, черемша не підходить для всіх.

Як правильно їсти черемшу?

Перед вживанням черемші необхідно її ретельно промити і відокремити від коренів. У кулінарії черемшу можна використовувати у вигляді салату або додавати в супи, рагу та інші страви. При приготуванні не слід її пересмажувати або довго варити, щоб зберегти максимум поживних речовин.

відео дня

Чим корисна черемша для здоров'я?

Черемша може допомогти поліпшити травлення, підвищити рівень гемоглобіну в крові, знизити рівень холестерину і зміцнити імунну систему. Вона також може знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань і діабету.

Кому не можна їсти черемшу?

Рослина не можна вживати під час вагітності, а також людям, що страждають гастритом, епілепсією, виразкою шлунка і 12-палої кишки. Велика доза лікувальних препаратів з черемшею може завдати шкоди серцевої діяльності. При зловживанні таких лікарських засобів можуть з'явитися безсоння, головні болі, діарея.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти