Засяє, як нова: 3 способи, як очистити ванну від жовтизни в домашніх умовах

13 січня 2023, 21:43
З часом ванна втрачає свою білизну. Давайте розберемося, як прибрати жовтизну на ванні і повернути їй початковий білосніжний вигляд.
Ванна, уборка
Очистити ванну від жовтизни можна за допомогою кількох підручних засобів/ ua.depositphotos.com, pixabay.com

Білосніжна ванна, на жаль, залишається такою не назавжди. Після тривалого користування її поверхня може пожовтіти, а цей наліт відмити уже не так легко. Ще важче буде очистити ванну від застарілого нальоту, який накопичувався упродовж тривалого часу.

Вирішити таку проблему можна за допомогою не лише магазинної хімії, а й домашніх засобів, які часто справляються з цим завданням не гірше. Ось кілька способів, як прибрати жовтий наліт з ванни, щоб вона знову засяяла.

Як прибрати жовтий наліт з акрилової ванни

Ванна з такого матеріалу любить ніжний догляд. Її поверхня дуже чутлива до низки засобів. Так краще не випробовувати долю і не наносити на поверхню такої ванни абразивні засоби для чищення і ті, які містять спирт.

відео дня

Для чищення акрилової ванни обирайте рідкі спреї та гелі – так ви зможете і ефективно очистити поверхню, і не нашкодити їй. Акрилова ванна не боїться хлору, тому можна з його допомогою ще й продезінфікувати її поверхню.

Як прибрати жовтий наліт з емальованої ванни

Для неї не підійдуть засоби, у складі яких є сильні кислоти або відбілювач. Якщо застосувати такі засоби для цієї поверхні, у майбутньому на ній може з'явитися іржа.

3 способи, як відчистити ванну від жовтизни в домашніх умовах

1. Сода

Такий спосіб найбільше підходить для чавунної та металевої ванн. Якщо застосувати його для акрилової, є ризик подряпати її поверхню.

Потрібно насипати трішки соди на губку і потерти проблемне місце. Її не потрібно залишати на поверхні, адже вона не вступає в реакцію із забрудненнями, а лише допомагає очистити ванну механічним шляхом.

2. Лимонна кислота

Цей спосіб добре підійде для акрилових ванн. З лимонною кислотою краще працювати у гумових рукавичках, щоб не нашкодити шкірі рук.

Потрібно налити у склянку гарячу воду, додати туди 1 столову ложку лимонної кислоти, добре перемішати і зачекати, поки кристалики добре розчиняться.

Далі цим розчином потрібно промочити губку і нею нанести речовину на забруднені місця. Залишити на 10-15 хвилин, щоб засіб встиг подіяти. Після цього протерти і змити теплою водою.

3. Перекис водню і нашатирний спирт

Така суміш інгредієнтів є дуже ефективною для очищення різних поверхонь від забруднень. І ванна – не виняток. Але працювати із сумішшю потрібно у гумових рукавичках.

Змішайте перекис водню і нашатирний спирт у пропорції 1:2 і нанесіть на губку. Далі нею обробіть забруднені поверхні. Змийте залишки водою. Якщо не усі забруднення відмилися, повторіть процедуру.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти