Здоровий глузд проти прикмет і забобонів: як правильно дарувати годинник

17 липня 2022, 03:05
688
Згідно з прикметами, дарувати годинник не можна, але цю заборону можна обійти.
години
Як правильно дарувати годинник / pixabay.com

Дарування годинників наші предки вважали дією неприпустимою. Саме через це до цього дня багато уникають і навіть бояться дарувати або отримувати їх в дар.

Згідно з прикметами, до цієї категорії також відносяться ножі, набори столових приладів, в яких присутні вилки, швейні голки.

Чому не можна дарувати годинник?

Причина проста: будь-яким з перерахованих вище предметів адресат подарунка може вколотися. А ось годинник може "розрізати" теплі відносини між адресатом презенту і дарувальником.

відео дня

Існує багато прикмет, згідно з якими годинник - поганий подарунок. Перша прийшла з Китаю. Річ у тому, що ієрогліф, яким позначають годинник, схожий на той, яким зображують смерть. Так що китайці вважають, що годинник відраховує час до кінця життя.

читайте такожЗвичайні тапочки можуть накликати біду: чому носити і дарувати Домашнє взуття погана прикметаЗа іншими версіями, які прийшли теж зі Сходу, годинник може відраховувати час до розставання, і такий подарунок може стати початком кінця щасливого життя, дружби, шлюбу, партнерства і т. д.

У європейській культурі є повір'я, що разом з годинником дарувальник віддає іншій людині частину власного часу, а за слов'янськими традиціями, приймати годинник в дар означає принести в життя біди і печалі.

Чи можна дарувати годинник жінці?

Тут треба бути дуже обережними. Подарувати годинник дівчині не так-то просто. Спочатку необхідно з'ясувати кілька моментів:

  • чи вірить вона в забобони;
  • перевіряє чи на собі дію прикмет (цей пункт відноситься до дівчат, які не можуть чесно зізнатися собі, що в забобони все-таки вірять);
  • як ставиться до подарунків у вигляді ножів, гаманців і годинників в тому числі.

Якщо зірки зійшлися, і ваша дівчина практично не реагує на вигадки бабусь, тоді можете спокійно вибрати красиві годинник на руку, які шикарно будуть поєднуватися в її новою сумочкою або чобітками.

Чи можна дарувати годинник чоловікові?

Тут ситуація схожа - якщо ваш хлопець, чоловік або будь-яка інший близька людина вірить в повір'я і прикмети, то вам доведеться туго. Щоб обійти прикмети можна:

  • попросити пару копійок або гривню замість подарунка, це буде як символічний викуп
  • подарувати годинник з плаваючою стрілочкою, бо цокання це найбільш лякаючий момент
  • розцінювати такий аксесуар як електроніку, і тоді забобони точно обійдуть стороною.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти