Зелений солодкий перець: названо шість дивовижних переваг для здоров'я

7 вересня 2021, 13:00
268
Зелений солодкий перець низькокалорійний і відносно мало вуглеводів.
Перец_болгарський_перець
Зелений солодкий перець-це просто незрілий солодкий перець. / Pixabay

Зелений солодкий перець або болгарський перець (Capsicum annuum) зазвичай вважають овочами, хоча технічно вони є фруктами. Болгарський перець має товсті стінки, має форму дзвони і буває різних кольорів, включаючи червоний, жовтий і фіолетовий.

Зелений солодкий перець-це просто незрілий солодкий перець. Вони, як правило, менш солодкі, ніж червоний і жовтий перець, і мають трохи гіркий смак.

Вони дуже поживні і є відмінним доповненням до вашого раціону. У цій статті перераховані 6 дивовижних переваг зеленого перцю.

читайте такожНайсмачніший маринований болгарський перець на зиму: простий рецепт приготування

1. Багате джерело поживних речовин

Зелений солодкий перець містить безліч вітамінів і мінералів. Крім того, вони є хорошим джерелом клітковини і відносно низьким вмістом вуглеводів.

Ось склад 1 склянки (150 грам) сирого солодкого зеленого перцю (2):

  • Калорійність: 30
  • Білок: 1,3 грама
  • Вуглеводи: 7 грам
  • Клітковина: 2,6 грама
  • Вітамін A, R
  • AE: 3% денної норми
  • Вітамін C: 134% денної норми
  • Вітамін К: 9% денної норми
  • Калій: 6% денної норми
  • B6 (піридоксин): 20% денної норми

Крім перерахованих вище поживних речовин, зелений перець містить меншу кількість інших вітамінів і мінералів, включаючи тіамін (B1), магній, мідь і вітамін E.

Зелений солодкий перець особливо багатий вітаміном С. оскільки цей вітамін водорозчинний, ваше тіло не може добре його зберігати, тому вам необхідно регулярно отримувати його зі свого раціону.

Вітамін С необхідний для багатьох важливих функцій вашого організму, включаючи правильну імунну функцію, синтез колагену, метаболізм поживних речовин і багато іншого. Він також діє як потужний антиоксидант і захищає ваші клітини від шкідливого окисного пошкодження.

Перець також є гарним джерелом вітаміну В6, який бере участь у метаболізмі поживних речовин, імунній функції та синтезі нейромедіаторів (створення хімічних посередників). Він також допомагає створювати гемоглобін-білок, що переносить кисень в червоних кров'яних тільцях.

Цей хрусткий овоч також містить провітамін А, який ваше тіло може перетворити на вітамін А.провітамін А міститься у формі бета-каротину, рослинного з'єднання з яскравим кольором і багатьох корисних для здоров'я властивостей.

Більш того, зелений солодкий перець низькокалорійний і відносно мало вуглеводів. Крім того, вони є хорошим джерелом клітковини.

2. Корисно для здоров'я кишечника

Перець-хороше джерело клітковини, необхідної для здоров'я кишечника.

Додавання в свій раціон продуктів, багатих клітковиною, таких як перець, може допомогти вам задовольнити рекомендоване споживання клітковини: 30-35 грамів в день для чоловіків і 25-32 грами в день для жінок.

Одна чашка (150 грамів) сирого зеленого перцю містить 2,5 грама клітковини.

Дослідження показують, що збільшення споживання клітковини може захистити від захворювань травної системи, таких як рак товстої кишки та запальне захворювання кишечника (IBD).

Вживання в їжу продуктів, багатих клітковиною, також може допомогти підтримувати оптимальне функціонування вашої травної системи, запобігаючи запори і сприяючи здоровому балансу кишкових бактерій.

Спробуйте перекусити скибочками зеленого болгарського перцю з хумусом або додати подрібнений зелений перець в салати, перець чилі і печеня, щоб отримати додатковий імпульс клітковини.

3. Містить корисні для здоров'я рослинні сполуки

Солодкий перець містить безліч рослинних сполук, що володіють антиоксидантними і протизапальними властивостями.

Наприклад, цей овоч містить флавоноїди, вітамін С, фенольні сполуки і каротиноїди, всі з яких роблять благотворний вплив на здоров'я.

Дослідження 2019 року, в якому аналізувалися концентрації біоактивних сполук в солодкому перці, показало, що в порівнянні з червоним, помаранчевим і жовтим перцем, зелений солодкий перець містить більше фенольних кислот, включаючи потужний тип, званий п-кумариновою кислотою.

Дослідження показали, що дієта з високим вмістом фенольних кислот може захистити від певних станів здоров'я, таких як інсулінорезистентність, ожиріння печінки, зниження розумового розвитку і серцеві захворювання.

Більш того, дослідження 2013 року показало, що екстракт зеленого болгарського перцю має більш високу антиоксидантну активність, ніж екстракти червоного, оранжевого і жовтого болгарського перцю.

Дієта з високим вмістом антиоксидантів, таких як вітамін С і каротиноїди з зеленого перцю, приносить користь вашому здоров'ю з кількох причин.

Наприклад, великий огляд 69 досліджень за 2018 рік показав, що споживання більшої кількості вітаміну С і каротиноїдів і / або більш високі концентрації цих антиоксидантів в крові були пов'язані зі зниженням ризику серцевих захворювань, раку і загальної смертності.

4. Може сприяти здоров'ю серця і очей

Додавання в свій раціон більшої кількості фруктів і овочів, таких як зелений солодкий перець, - це розумний спосіб зміцнити здоров'я серця і очей.

Численні дослідження пов'язують дієти, багаті фруктами і овочами, з більш низьким ризиком серцево-судинних захворювань. Наприклад, вживання більшої кількості фруктів і овочів може поліпшити фактори ризику серцево-судинних захворювань, такі як підвищений рівень холестерину, цукру в крові і рівень цукру в крові. рівнів відновлення.

Крім того, зелений болгарський перець багатий лютеїном, каротиноїдом, який необхідний для здоров'я очей. Лютеїн допомагає захистити фоторецепторні клітини ваших очей від пошкодження, викликаного впливом світла.

Таким чином, дієта, багата лютеїном, може допомогти знизити ризик вікової макулярної дегенерації (AMD), стану, яка може спричинити втрату зору.

5. Може допомогти вам підтримувати здорову масу тіла

Вживання більшої кількості фруктів і овочів, таких як зелений солодкий перець, може допомогти вам підтримувати здорову масу тіла або навіть схуднути.

Зелений солодкий перець низькокалорійний, багатий клітковиною і багатий іншими поживними речовинами, необхідними вашому організму для оптимального функціонування. Це робить їх чудовим доповненням до будь-якої дієти.

Тим не менш, краще їсти багато різних фруктів і овочів, а не тільки збільшувати споживання перцю.

Це тому, що люди, які їдять більше фруктів і овочів, мають більш низький рівень жиру в організмі і важать менше, ніж ті, хто їсть мало продуктів.

Дослідження також показують, що люди, які їдять багато фруктів та овочів, зазвичай мають менше вісцерального жиру - типу глибокого жиру в животі, який безпосередньо пов'язаний з підвищеним ризиком захворювання, ніж люди, які їдять менше продуктів харчування.

Отже, щоб поліпшити загальну якість вашої дієти і підтримувати здорову масу тіла, спробуйте включати в свої страви і закуски не тільки зелений солодкий перець, а й інші фрукти і овочі.

6. Універсально і смачно

Зелений солодкий перець не тільки дуже поживний, але і володіє прекрасним смаком як в сирому, так і в приготованому вигляді.

Майте на увазі, що зелений солодкий перець менш солодкий, ніж червоний, жовтий і помаранчевий перець. Зелена версія також містить менше каротиноїдів і флавоноїдів, але більше фенольних кислот.

Таким чином, ви можете захотіти додати в свій раціон солодкий перець всіх кольорів, щоб скористатися перевагами його різноманітного складу поживних речовин.

Незалежно від кольору болгарського перцю, який ви виберете, є майже незліченна безліч способів насолодитися ним, наприклад:

  • Додайте їх в печеню з овочів і курки.
  • Наріжте і подавайте з хумусом або бабаганушем для макання.
  • Нарізати кубиками і використовуйте як хрустку заправку для салату.
  • Використовуйте їх у супах, рагу та Чилі.
  • Додайте їх в рис і боби.
  • Обсмажте їх з цибулею і спеціями як гарнір.
  • Змішайте їх з яйцями та іншими овочами в омлеті.

Не бійтеся експериментувати. Додавання болгарського перцю до улюблених рецептів сніданку, обіду і вечері може дати поживні, барвисті і смачні результати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти