Смажимо шалено смачні котлети: секретний інгредієнт, який поліпшить смак і збереже аромат

9 лютого 2023, 14:20
Розповімо про ідеальні пропорції манки в фарші на котлети.
Для чого в котлети додають манку
Для чого в котлети додають манку / pixabay.com

Смачні і ароматні котлети - мрія будь-якого гурмана. Рецептів приготування цієї страви дуже багато, але питання про те, як зробити, щоб вони були соковитими, пухнастими і м'якими залишається актуальним. Реалізувати мрію допоможе один секрет - манка і відповідь на питання, для чого в котлети додають манку. Завдяки цьому ви зможете створити неперевершену страву.

Навіщо додавати манку в фарш для котлет

У звичному для багатьох рецепті приготування котлет присутній розмочений хліб. Вважається, що він допомагає зробити блюдо м'яким. Гідною альтернативою хлібу стала манка. Відповідей на питання, навіщо додавати манну крупу в котлети кілька і про них варто знати.

Основним секретом манки є її особливий вплив на фарш. Якщо хліб потрібно розмочити і вмішати в фарш, то манку засипають сухою. Її основною функцією під час приготування є вбирання м'ясного соку. Тобто все найсмачніше залишається в котлеті, а не випливає на сковорідку, як це буває з хлібом. Манка розбухає і робить котлети більш об'ємними і пишними.

відео дня

Ще одним секретом манки є надання м'ясним виробам стійкої форми. Котлети і тефтелі зберігають форму під час приготування – це і буде відповіддю на питання, що додати в фарш для котлет, щоб не розвалювалися. У зв'язку з цим можна сміливо виключити яйця з рецепта.

Секрети приготування котлет з манкою

Крупа стане чудовою альтернативою хлібобулочним виробам. Додавати її потрібно на самому початку підготовки фаршу. Найкраще манка поєднується зі свининою і курятиною. Щоб блюдо вийшло дуже смачними потрібно знати, скільки манки додавати в котлети і в якому вигляді вмішувати крупу:

  1. Існує дві думки-крупа повинна бути запарена, манку додають сухою. В обох випадках вона виконає свою функцію і залишить все найсмачніше всередині котлет.
  2. На 1 кілограм крупи досить 1-2 столових ложок манки, щоб фарш вийшов пружним. Перед смаженням котлет потрібно дати суміші постояти 15-20 хвилин, щоб крупа увібрала в себе аромат і смак м'яса.
  3. У процесі приготування всередину кожної котлети можна покласти маленький шматочок вершкового масла. Так блюдо буде ще ніжніше і ароматні.

Котлети з манкою і картоплею – це ще один спосіб приготувати дуже смачна страва. Крім 1-2 столових ложок крупи в фарш додають натерту на дрібній тертці кашку 1-2 картоплин на кожен кілограм подрібненого м'яса. Вважається, що вона покращує смак котлет і надає їм під час смаження особливо золотистий Колір.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти