Живіть без обмежень: список продуктів, які можна їсти на ніч без шкоди для фігури

16 жовтня 2021, 03:50
Вночі їжа чомусь стає особливо смачною й бажаною. Про те, як поєднати приємне з корисним, читайте на Главреді.
Перекус
Чи корисно їсти на ніч / ua.depositphotos.com

Знаменитий герой Олександра Калягіна у фільмі "Раба любові" пригнічено зітхав: "і їсти хочеться, і худнути хочеться!". Часто бажання з'їсти щось смачненьке не дає заснути і змушує пізно ввечері або вночі відкривати холодильник.

Безперечно, такі перекушування не принесуть користі організму. Втім, існують продукти, які все ж можна вживати перед сном без шкоди для фігури. Про те, як поєднати приємне з корисним, ділимося в нашому матеріалі.

Чи корисно їсти на ніч

Перш за все варто розповісти про шкоду нічних "дожорів". Воно зазвичай неусвідомлене, а бажання їсти з'являється під час розмов, перегляду телевізора чи стрічки в соціальних мережах. Саме в таких ситуаціях ви тяжієте до нездорової їжі.

відео дня

Перед тим, як вкотре відкрити холодильник, запитайте себе: я справді голодний? Можливо мені просто нудно чи сумно? Викликати емоційний голод можуть також стресові ситуації та втома.

Їжа
Нічні перекуси часто неусвідомлені / Фото Pixabay

Коли варто припинити їсти

Чим більші перерви між останнім прийманням їжі та сном, тим краще для здоров'я та фігури. Проте не всі можуть дотримуватись певного графіка, особливо якщо ви допізна працюєте. Загалом варто забезпечити 12 – 13-годинне голодування між вечірнім та ранковим прийманнями їжі.

Якщо вам важко відмовитись від вечірніх перекусів, не біда. Ви можете їх зробити більш корисними. Важливо, щоб їжа була легкою, а порція – контрольованою. Вживайте клітковину та білок, зокрема:

  • сир і сухарі;
  • горіхи;
  • грецький йогурт і насіння чіа;
  • нут;
  • попкорн без олії;
  • арахісове масло і яблука.

горіхи_ореховий спас_еда_праздник
Нічні перекуси часто неусвідомлені / Фото Pixabay

Рекомендуємо виключити з нічного раціону оброблену солодку їжу, оскільки вона підвищить рівень цукру в крові. Уникайте жирної, смаженої, гострої та кислої їжі, відмовтесь від кофеїну, адже він може викликати печію.

Також практикуйте усвідомлене споживання: вимикайте екрани та фокусуйтесь на запаху, смаку, текстурі та зовнішньому вигляді. Намагайтесь насолоджуватись кожним шматочком страви.

читайте такожПісля 6-ої вечора їсти можна й треба: дієтолог розповів, чим вечеряти без шкоди для фігури

Раніше засновник школи та дієтолог Андрій Невський допоміг розібратися, які є альтернативи цукру і які з них дійсно є сенс використовувати. Виявляється, деякі замінники і зовсім не поступаються

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти