Життя без туалетного паперу: чому в СРСР не хотіли ним користуватися

31 січня 2023, 16:52
Туалетний папір в Радянському Союзі почали робити тільки в 1968 році, але і тоді особливого ажіотажу у громадян цей товар не викликав
Туалетний папір
Туалетний папір / скріншот YouTube

Зараз будь-яка людина не уявляє, як можна обійтися без туалетного паперу, але в СРСР було небагато тих, хто хотів ним користуватися.

Річ у тому, що туалетний папір в Радянському Союзі почали робити тільки в 1968 році, але і тоді особливого ажіотажу у громадян цей товар не викликав.

Навіщо папір, якщо є газета

Тривала відсутність виробництва туалетного паперу в СРСР можна пояснити декількома причинами. Одна з них свідчить, що влада навіть не хотіла її робити, оскільки вся їхня увага була зосереджена на машинобудуванні і озброєнні, а благополуччя людей відходило на другий план.

відео дня

До появи туалетного паперу її замінювали звичайні газети, яких в Радянському Союзі було в достатку.

"Дорогий" папір

Навіть після появи на прилавках туалетного паперу, люди не поспішали купувати її. Причин тут дві: всі вже звикли до газет і ціна нового засобу гігієни.

Щоб туалетний папір почали купувати, владі довелося навіть запускати рекламу. Кумедно, що про неї писали в газетах і журналах, які раніше замінювали Туалетний папір.

Реклама спрацювала

Після усвідомлення того, що туалетний папір краще газет, люди почали масово скуповувати товар. І тут з'явилася інша проблема - почався дефіцит паперу. Її просто не встигали робити, щоб покрити попит людей.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти