Жорстокий аб’юз та нуль почуттів: 4 фрази, після яких можна серйозно задуматись про розрив відносин

12 грудня 2022, 03:55
У деяких стосунках чоловіки можуть інтуїтивно намагатися занизити самооцінку жінки, щоб вона не пішла до іншого.
пара, отношения
Фрази після яких можна задуматись про розлучення з чоловіком / pixabay

У кожній сім’ї час від часу можуть виникати певні конфлікти та сварки. Не існує сімей, де все ідеально і ніколи ніхто не скандалить. У кожної людини може бути поганий настрій, своя думка, власні бажання. І нерідко усе це все може не зійтись з бажаннями коханої людини.

Якщо під час сварки ви не намагаєтесь образити людину, вислуховуєте, ставитеся з повагою та хочете вирішити всі проблеми мирно, то у цьому нічого поганого нема. Але якщо ви намагаєтесь зачепити другу половинку та навмисно зробити їй боляче, то у такі стосунки автоматично можуть перетворитися у нездорові.

У негативній атмосфері жінка та чоловік не можуть почувати себе щасливими і раз за разом скандали можуть ставати серйознішими, а слова образливішими. Сперечання, у яких немає поваги, можуть легко призвести до розлучення.

Та психологи радять не піддаватись емоціям, уважно слухати все, що вам каже співрозмовник і робити висновки. Є декілька фраз, які можуть вказати жінці на те, що чоловіку байдуже на її почуття, бажання та емоційний стан. Стосунки, у яких лунають деякі слова, можуть з часом розірватись. Головне, знати собі ціну та не давати себе ображати. Люди, які постійно хочуть "вколоти" будуть "отруювати" життя.

"Ти ні на що не здатна"

Така фраза може вказати на те, що чоловік насправді не кохає дружину і ставиться до неї зі зневагою. У таких стосунках представник сильної статі ставить себе вище за жінку і переконаний, що вона успішна, щаслива чи просто живе в гарних умовах лише завдяки йому. Та насправді, чоловік просто хоче принизити жінку та занизити її самооцінку.

У таких відносинах жінка може навіть відчути, наче вона більше нікого не зможе зацікавити та сподобатись. Нерідко дружина може закритись у собі, через що буде ще більш "нудною" в очах чоловіка.

Але в таких ситуаціях її партнер не може усвідомити те, що причина саме в його доріканнях. Якби він робив дружині компліменти та час від часу радував її квітами, можливо, вона стала б його музою.

"Я тебе не кохаю"

У деяких випадках жінка може бути по вуха закохана у чоловіка, піклуватиметься про нього, робитиме все, щоб догодити йому та зробити його щасливим. Але далеко не завжди чоловік може відповісти їй взаємністю.

Бувають випадки, коли чоловік просто починає жити або одружується лише через те, що це була хороша "кандидатура", йому зручно та вигідно зі своєю другою половинкою. При цьому чоловік може навіть не видавати справжні мотиви, робитиме жінці компліменти та даруватиме подарунки, але це може відбуватися у рамках вдячності.

Та якщо чоловік прямо сказав другій половинці про те, що він її не кохає і у нього взагалі немає до неї почуттів, то, можливо, слід замислитись про те, що справжній принц ще попереду і не слід витрачати час на життя стосунки без почуттів.

"Я залишаюсь із тобою лише заради дітей"

У різних шлюбах можна почути таку фразу і така ситуація точно не зробить дітей більш щасливими. Звісно, вони будуть радіти, коли бачитимуть маму та батька, але крім хороших моментів вони ще бачитимуть постійні сварки та зневажливе ставленні батьків один до одного.

Така ситуація у сім’ї може сформувати у дітей неправильне сприйняття відносин та вважатимуть, що сварки з образами – це норма.

Та до того ж, навіщо залишатись у стосунках, де панує злість, байдужість та неповага. Жінка точно не відчуватиме себе наповненою та щасливою у подібній атмосфері. У неї можуть з’явитися думки про те, що вона не заслуговує на подібне ставлення і буде права. Та і чоловіку у таких відносинах краще не стане. Можливо, хтось із подружжя навіть почне зраджувати.

"Я тебе більше ніколи не вдарю"

"Б’є – значить любить" - ця фраза точно не має ніякого відношення до правди. Людина, яка б’є кохану, бо приревнував, хотів поставити на місце чи просто не справився з емоцією гніву, насправді не має справжніх теплих почуттів, при яких хочеться приємно дивувати, піклуватися та оберігати.

Деякі чоловіки звикли зганяти свою агресію та гнів саме на жінках, бо переконані, що представниці прекрасної статі не зможуть їм відповісти тим же. Таким чином ці чоловіки ховаються від власних комплексів та низької самооцінки. Вони навіть можуть у всьому звинувачувати жінку, мовляв, "це ти мене довела".

Якщо побої відбуваються на очах у дитини, то ситуації стає вдвічі гіршою. Недарма у народі вважають, що чоловіків не припинить піднімати руку на жінку, якщо вже спробував це зробити і вчинок зійшов йому з рук.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти