Як відучити кішку красти їжу зі столу: 4 робочі способи

24 лютого 2023, 13:40оновлено 24 лютого 2023, 16:25
Існують ефективні і веселі способи, щоб відучити кішку красти їжу зі столу.
Кішка
Кішка / pixabay.com

Кішки часом можуть доставляти нам деякі проблеми, особливо, коли справа стосується їжі. Від неприємної звички красти їжу зі столу вашого улюбленця можна відучити.

Чому коти крадуть зі столу?

Кішки - це хижаки, які люблять полювати і ловити свою їжу. Коли ми годуємо їх готовою їжею, вони все одно зберігають свої інстинкти і іноді намагаються вкрасти їжу зі столу. Крім того, кішки можуть красти їжу, щоб привернути нашу увагу або просто тому, що їм це подобається.

Крім того, вони можуть відчувати стрес або нестачу їжі, що змушує їх шукати додаткове харчування.

Як відучити кішку красти їжу?

  • Залишайте їжу в безпечному місці. Найпростіший спосіб уникнути крадіжки їжі - не залишати її на столі чи іншому доступному місці. Намагайтеся тримати їжу в закритій шафі або холодильнику, щоб кішка не могла дістатися до неї.
  • Навчання командам. Навчання кота командам може допомогти йому зрозуміти, що крадіжка їжі заборонена. Попросіть його сісти або лягти під час прийому їжі, і заохочуйте його за хорошу поведінку.
  • Запропонуйте кішці альтернативу. Кішки люблять різноманітність і смачну їжу, тому запропонуйте їм альтернативу у вигляді спеціальних ласощів або їжі, яку вони можуть отримати лише в певний час. Таким чином, кішка буде знати, що у неї є своя їжа, і вона не повинна красти вашу.
  • Використовуйте речі, які відлякують тварин. Багато котів не люблять цитрусові або м'ятні запахи, тому Ви можете використовувати ці запахи, щоб відбити кота від столу. Також ви можете використовувати спеціальні засоби для відлякування тварин, такі як розпилювачі або ультразвукові пристрої.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти