Значення імені Тетяна: характер, доля, день ангела

14 вересня 2021, 04:05
Коли Тетяна відзначає день ангела і яка пора року буде для неї найщасливішою - розповість Главред
Значення імені Тетяна
Значення імені Тетяна / goodfon.ru

Тетяна - одне з найпопулярніших слов'янських імен. Православна церква шанує святих з цим ім'ям 11 разів на рік. Цього місяця Тетяна відзначає день ангела 14 і 23 вересня.

Про інших іменинників вересня, читайте в нашому матеріалі: День ангела у вересні за церковним календарем: Іван, Анна, Марія - іменинники місяця.

Ім'я Тетяна: значення

Ім'я Тетяна має кілька версій походження. Одне з припущень свідчить про те, що ім'я римське і є похідною формою чоловічого імені Татій. Згідно з іншою версією ім'я має грецьке коріння і походить від слова "татто", яке в перекладі означає "наказувати, визначати, призначати".

відео дня

Зменшувально-пестливі версії імені: Таня, Танюша, Танюха, Тата, Таша, Татуся, Тетянка, Танюшка.

Ім'я Тетяна на різних мовах:

  • Англійська - Татіана;
  • Білоруська - Таццяна;
  • Болгарська - Татяна;
  • французька – Татіанна.

Ім'я Тетяна в історії

Однією з найвідоміших жінок з цим ім'ям є мучениця Татіана Римська. Згідно з легендою, святу Татіану привели в храм і змусили поклонитися статуї Аполлона. Замість цього, вона піднесла молитву Господу, після чого на землю зійшов землетрус, який зруйнував статую язичницького бога. Після цієї події Татіана піддавалася болісним тортурам, проте вони не залишали слідів на її тілі. Під час тортур до мучителів з'явилися чотири небесних ангела і змусили їх увірувати в Господа. Вирішивши, що Татіана займається чаклунством, судді обстригли її волосся і заточили в храмі Зевса на кілька днів. Статуя бога була зруйнована, а Татіана залишилася живою і неушкодженою. Їй було винесено смертний вирок через усічення мечем. Шанують святу мученицю Татіану як православна, так і католицька церкви.

Найвідоміші жінки з ім'ям Тетяна:

  • Тетяна Овсієнко - радянська естрадна співачка;
  • Тетяна Устинова - російська письменниця;
  • Тетяна Буланова - російська естрадна співачка;
  • Тетяна Догілєва - російська актриса.

Ім'я Тетяна: характер, доля, сумісність

Маленька Таня вже з раннього віку наділена такими якостями як цілеспрямованість, товариськість, активність, красномовність, напористість. Однак є в імені і недоліки. З основних - гордовитість, впертість і деспотичність.

Доля імені передбачає що його носії матимуть вельми непросте життя. Особливо це стосується особистих відносин. Егоїзм Тетяни може перешкодити побудувати міцні відносини. Після низки невдалих романів вимоги Тетяни до своїх кавалерів можуть бути захмарними, і це значно ускладнить пошуки другої половинки.

Собі в обранці Тетяна обирає чоловіка, який здатний багато в чому йти на поступки. Вона завжди буде лідером в сім'ї і це не завадить їй бути чудовою господинею і чуттєвої жінкою. У будинку У Тетяни - ідеальний порядок і вечеря з трьох страв.

З Тані може вийти хороша мама. Однак вона не буде розлучатися зі своєю свободою. Вона з легкістю делегує обов'язки по догляду за дитиною чоловікові або родичам, коли виникне така необхідність. У виховання дітей вона завжди буде вкладатися наполовину з чоловіком. Вони завжди зможуть розраховувати на її підтримку і пораду.

Найкращий союз У Тетяни з чоловіками на ім'я Дмитро, Єгор, Макар, Гліб, Трохим.

Міцна сім'я вийде з Данилом, Артемом, Василем, Іларіоном, Валентином.

Не варто пробувати з Лукою, Платоном, Георгієм, Артуром, Веніаміном.

Астрологія імені Тетяна

  • Знак Зодіаку - Риби.
  • Планета-покровитель - Юпітер.
  • Щасливий день - неділя.
  • Пора року - весна.
  • Колір - багряний.
  • Талісман - рись і ліщина, камінь – рубін.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти