Знаючі господині не виливають воду після варіння яєць і не викидають шкаралупу: як її використати

7 липня 2022, 11:33
Главред знайшов найпопулярніші і корисні способи використовувати" відходи " від яєць.
яйця, яєчна шкаралупа
Куди використовувати воду після варіння яєць / скріншот

Більшість господинь зливає воду після варіння яєць в раковину, а шкаралупу викидають в смітник, але багато хто навіть не підозрює, що ці два інгредієнти можна застосувати з користю.

Главред знайшов найпопулярніші та корисні способи використовувати "відходи" від яєць.

Куди використовувати воду після варіння яєць

Ця рідина дуже багата органічним кальцієм, який надходить з яєчної шкаралупи. Вона може бути з користю використана для добрив кімнатних квітів і для рослин, які ростуть в саду або в городі. Кальцій, що міститься в яєчній шкаралупі, дуже здорово зміцнює коріння рослин і квітів. Крім того, яйця виділяють мінеральні солі, які дуже гарні для грунту.

відео дня

Можна також протирати водою, в якій варилися яйця, листя рослин. Робити це рекомендується не частіше ніж один раз на місяць, і за умови, що вода не стояла у вас більше доби, інакше вона втратить свої корисні властивості.

Як використовувати яєчну шкаралупу

Даний "інгредієнт" широко використовується в різних сферах життєдіяльності людини. Продукт ефективно проявив себе в садівництві, в фермерстві та навіть в пранні.

Добриво з яєчної шкаралупи

Її можна додавати в грунт, де ростуть помідори, баклажани і перець.

читайте такожЗалишки від мила можна застосувати з користю: 4 практичні лайфхакиКальцій, що міститься в яєчній шкаралупі, буде захищати рослини від млявості і равликів, які часто пожирають коріння і стовбур рослини, вбиваючи їх.

Кальцій - запорука краси волосся

При появі ламкості, випадання, тонкощі і хворобливого вигляду волосся рекомендується приймати по 1/3 ч.л. порошку з яєчних шкарлупок з двома капсулами риб'ячого жиру.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти