Знаючі люди не заряджають смартфон до 100%: чим це небезпечно

5 вересня 2022, 13:59оновлено 5 вересня 2022, 16:25
Експерти також радять використовувати під час зарядки оригінальний зарядний пристрій.
Телефон, зарядка
Чому не варто заряджати смартфон до 100% / pixabay.com

Багато людей звикли ставити на зарядку телефон ввечері перед сном. Ця звичка здається нешкідливою і дозволяє повністю зарядити смартфон до ранку.

Експерт говоривши, що зарядка пристрою протягом ночі може пошкодити акумулятор мобільного телефону, оскільки він буде перевантажений протягом багатьох годин навіть після досягнення 100%.

Чим загрожує зарядка телефону до 100%?

Деякі батареї можуть нагріватися вночі і споживати більше електроенергії. У більшості смартфонів стоіть літій-іонний акумулятор, який заряджається всього за кілька годин.

відео дня

Протягом ночі ваш смартфон з часом розрядиться, а підключений пристрій буде заряджати акумулятор, поки він знову не досягне 100%. Згодом батарея зноситься, і це зменшить її термін служби.

Як правильно заряджати телефон?

Під час зарядки рекомендується використовувати оригінальний зарядний пристрій, наданий виробником мобільного телефону.

Щоб оптимально зарядити свій мобільний телефон, не потрібно залишати його включеним, поки він не досягне 100%. Слід також уникати розрядження батареї мобільного телефону. Також експерти радять не дозволяти заряду акумулятора смартфона опускатися нижче 20%.

Як правильно заряджати планшети і електронні книги?

Частий повний розряд також згубний для планшетів або електронних книг. Кожен такий розряд зменшує ресурс роботи акумулятораприблизно на 5%. Виробники акумуляторів для переносної електроніки рекомендують тримати рівень заряду 50%.

Також фахівці радять раз на місяць робити калібрування рівня заряду акумулятора його контрольованим повним розрядом аж до виключення пристрою і подальшим зарядом оригінальним зарядним пристроєм до 100%. При такому використанні акумулятор прослужить вам набагато довше, а пристрій завжди буде відображати правильний залишковий заряд акумулятора.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти