5 речей, які не можна робити з собакою

22 листопада 2022, 09:19
Ми зібрали список з п'яти речей, які категорично не можна робити, якщо у вас є собака.
Пес
5 речей, які не можна робити з собакою / pixabay.com

Власник собак знають, що у кожного домашнього улюбленця свій характер і звички, але є загальноприйняті правила, порушивши які, ви можете нашкодити своєму хвостатому одному.

Ми зібрали список з п'яти речей, які категорично не можна робити, якщо у вас є собака.

Не забороняйте гуляти

Постарайтеся знаходити час на двох – тригодинні прогулянки (одна година - це теж не варіант). Тварини пізнають світ тільки за допомогою нюху. Ніколи не зупиняйте вихованця під час прогулянки. Йому потрібно обнюхати все.

відео дня

Не ігноруйте

Собаки, як діти, потребують уваги та турботи. Ніякі спеціальні іграшки не замінять спілкування з господарем. Звичайно, коли вас немає вдома, щеня може побавитися гумовою лялькою або каучуковим м'ячиком, але обов'язково приділяйте час собаці по приходу додому.

Не підіймайте руку на собаку

Ні в якому разі не можна бити тварин, клацати по носі, кричати на них. Щоб заспокоїти вихованця, який загрався, можна дати йому улюблені ласощі. У будь-якому випадку виховання тварини краще довірити професійним кінологам, якщо ви відчуваєте, що не справляєтеся.

Не годуйте зі столу

Іноді собаківники дають слабину і пригощають вихованців смакотою зі свого столу. Після таких "ласощів" собаки страждають непрохідністю, отруєнням та іншими харчовими розладами. Жирна, гостра, смажена та копчена їжа може бути токсичною та небезпечною для собаки.

Потрібно стежити, щоб у собаки не було доступу до столу, якщо вона і не стягне ласий шматочок, то завжди є ймовірність, що тварина може злизати з тарілок соуси, такі, як майонез, кетчуп або гірчицю. Така їжа завдасть шкоди печінці та підшлунковій залозі.

Не тримайте собаку на ланцюжку без прогулянок

Власники приватних будинків, у яких собаки живуть на ланцюгу, вважають, що вихованець може самостійно прогулюватися в радіусі, який дорівнює довжині ланцюга. Цілодобове життя собаки-сторожа на ланцюгу може привести до проблем з поведінкою і здоров'ям. Пса потрібно регулярно вигулювати, навіть якщо він живе на вулиці.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти