Білий наліт на горщиках з квітами: в чому причина і як з ним боротися

Чому з'являється білий наліт на ґрунті кімнатних рослин і як з ним боротися / Фото ua.depositphotos.com

З крана тече жорстка вода, тому білий наліт в горщиках з кімнатними рослинами з'явиться обов'язково. Але це не єдина причина неприємного явища.

Білий наліт на горщиках з квітами - неприємне явище, від якого не застрахований жоден квітникар. Мало того, що він псує зовнішній вигляд вазона із зеленим улюбленцем, так ще й може говорити про те, що з самою рослиною не все гаразд.

Білий наліт на землі в горщиках з квітами може з'явитися з кількох причин. Найпоширеніша - неправильний полив. Як правильно поливати кімнатні рослини читайте в матеріалі: Не кожен квітникар це знає: чи можна поливати квіти кип'яченою водою.

Чому з'являється білий наліт на ґрунті кімнатних рослин

Якщо білий наліт на дотик жорсткий, вапняний, значить причини його появи такі:

Білий наліт на горщиках з квітами / скріншот

Як позбутися від білого нальоту в квіткових горщиках

Найперше і головне, що потрібно зробити, це прибрати з кашпо уражений шар ґрунту. Далі потрібно протерти стінки горщика, періодично змочуючи губку в проточній воді.

Потім поновіть ґрунт - насипте у вазон свіжу ґрунтову суміш. Її можна змішати з річковим піском або деревною золою - так ви не лише підвищите якість субстрату, але і уникнете виникнення білого нальоту в майбутньому.

Запліснявіла земля в квітковому горщику

Другий вид білого нальоту в вазоні з кімнатними квітами на вигляд пухнастий і вологий. Це говорить про те, що ґрунт заражений патогенними грибками. Біла цвіль згубна для рослини і може привести до того, що вона загине.

Цвіль в квіткових горщиках з'являється, якщо в приміщенні підвищена вологість - понад 85-90 відсотків при температурі в 20-25 градусів тепла. Також така проблема може виникнути, якщо кімната не провітрюється, там немає сонячних променів і застояне повітря.

Щоби позбутися від білої цвілі, потрібно обприскати рослини фунгіцидами - тричі з перервою в 10-14 днів.

Також ґрунт у горщику можна присипати товченим активованим вугіллям.

Незайвим буде і пересадити рослину в інший вазон. При цьому важливо обрізати ті частини коріння, що гниють, та обробити їх розчином перманганату калію.

Дивіться відео - Як позбутися від білого нальоту в горщиках кімнатних рослин:

Раніше Главред писав, що робити, якщо у спатифіллума пожовкло листя.

Вам також може бути цікаво:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти