Як правильно заряджати повербанк: 9 правил, які врятують ваш пристрій від несправностей

Як правильно заряджати повербанк/ ua.depositphotos.com, pixabay.com

Важливо знати, як правильно використовувати повербанк після покупки і в подальшому. Адже від цього залежить, скільки він вам прослужить.

Повербанк (Power Bank) – чудовий пристрій, який стане рятівником в умовах частих відключень електроенергії. Іноді ми забуваємо вчасно зарядити ґаджети до відключення світла, іноді не встигаємо їх зарядити, тому що відключення аварійні і застають нас зненацька. Якою б не була ситуація, повербанк допоможе вам зарядити мобільний телефон без електроенергії вдома.

До цього пристрою також можна підключити й інші ґаджети, якщо мати спеціальні кабелі. Наприклад, раніше Главред розповідав, як зарядити ноутбук за допомогою повербанка та як підключити повербанк до роутера.

Проте якщо неправильно поводитися з повербанком, то довго він вам не прослужить. Тому варто знати, як правильно заряджати повербанк, щоб не нашкодити йому і продовжити термін його використання.

1. Після купівлі зарядити по максимуму

Як тільки ви придбали повербанк, перший раз його обов’язково потрібно зарядити на повну.

2. Потрібно кілька разів повністю зарядити і розрядити

Це потрібно для того, щоб "розігнати" повербанк після купівлі.

3. Не заряджати наполовину

Часто коли ми кудись поспішаємо, а повербанк хочемо взяти з собою, то ставимо його заряджатися лише на короткий час. Проте якщо постійно заряджати пристрій лише наполовину, йому це буде шкодити. Тому краще вмикати його у розетку тоді, коли у вас буде час почекати, поки він зарядиться повністю.

4. Не можна повністю розряджати

Правило "зарядити-розрядити на повну" діє лише одразу після купівлі, і такий цикл потрібно повторити кілька разів. Проте під час подальшого користування краще уникати таких ситуацій, коли ваш повербанк розряджається до 0%, адже це шкідливо для нього і впливатиме на термін використання приладу.

5. Розряджати батарею до 0% раз на кілька місяців

Хоча це й певною мірою суперечить попередньому пункту, іноді так робити все ж таки потрібно. Це дозволить відкалібрувати повербанк.

6. Не зберігайте повністю заряджений повербанк

Так само не можна довго зберігати повністю розряджений пристрій – як перше, так і друге йому нашкодить. Це правило стосується ситуацій, коли ви не збираєтеся користуватися пристроєм довгий час.

7. Обирайте правильний адаптер

Краще користуватися лише оригінальними адаптерами, або ж підбирати ті, які точно відповідають за характеристиками вашому повербанку. Наприклад, якщо пристрій потрібно заряджати силою струму 2 А, тоді й адаптер повинен бути відповідний.

8. Не залишайте заряджатися надовго

Коли повербанк повністю зарядиться, його потрібно відключати від мережі. Якщо він після закінчення заряджання ще довгий час буде увімкненим в розетку, йому це нашкодить.

9. Під час зарядки не підключайте телефон до повербанка

Коли ваш повербанк увімкнений у розетку, не варто одразу підключати до нього телефон.

Читайте також:

Автор: Альона Вороніна
Новини заразКонтакти