Як зарядити ноутбук за допомогою повербанка

9 листопада 2022, 11:08
Повербанк найчастіше використовують для того, щоби заряджати смартфони і смарт-годинники. Але деякі моделі підійдуть і для підзарядки ноутбука, але є нюанси.
Ноутбук, повербанк
Як зарядити ноутбук за допомогою повербанка для телефону / Фото pixabay.com

В умовах віялових відключень світла для українців стає актуальним питання, як зарядити ноутбук, якщо немає електрики, і чи можна зарядити ноутбук від повербанка.

Повербанк (Power bank) - це переносний зарядний пристрій, який дозволяє заряджати різну техніку. Він компактний, має невеликі розміри і залежно від моделі коштує відносно недорого. До речі, його можна зробити самостійно в домашніх умовах. Про це читайте в матеріалі: Поки не гасне світло: як зробити повербанк своїми руками.

Повербанк найчастіше використовують для того, щоби заряджати смартфони і смарт-годинники. Деякі моделі підійдуть і для підзарядки ноутбука.

Як зарядити ноутбук від повербанка

Деякі сучасні повербанки дозволяють заряджати ноутбуки, але не всі моделі. Наприклад, деякі з них не підходять через свою незначну потужність. Тому перед придбанням слід уточнити це питання у консультанта.

Щоби зарядити ноутбук від комп'ютера, він повинен бути потужнішим, ніж батарея комп'ютера.

Для підключення повербанка підходить роз'єм Type C. До старих ноутбуків можна підключити USB-адаптер, але зарядити його таким чином не вийде через недостатню потужність. Щоби розв‘язати цю проблему, можна купити спеціальний перехідник. При цьому варто враховувати, що живлення йтиме повільно.

У спеціалізованих магазинах можна купити і спеціальні повербанки для ноутбуків. Але вони досить габаритні та коштують дорожче - від 3 до 20 тис. грн.

Який повербанк купити для підзарядки ноутбука

Power bank повинен мати такі характеристики:

  • Вихідна напруга від 18 до 20 вольтів і номінальний струм у 2 ампери.
  • Порти підключення USB-кабелю в 1А і 2А, де букви А позначають силу струму на виході в амперах.
  • Ємність акумуляторних батарей не менше 10 000 mAh.
  • У комплекті повинні бути кабелі з відповідними роз'ємами для підключення до ноутбука.
  • Ємність повербанка повинна бути хоча б в 1,5 раза більше ємності батареї ноутбука.

Відключення електроенергії в Україні

В результаті масованого ракетного удару РФ по об'єктах енергетичної інфраструктури в Україні скасовано стабілізаційні графіки погодинних відключень електроенергії, які були запроваджені в регіонах.

Мер Києва Віталій Кличко не виключає, що через те, що російські окупанти цілеспрямовано завдають нищівних ударів по критичній інфраструктурі України, Київ може повністю залишитися без світла, води і зв'язку.

Україні знадобиться від трьох до п'яти тижнів для того, щоб повернути більш-менш звичний рівень електропостачання. Це відбудеться за відсутності нових атак з боку російських окупантів.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти