Яка дієта допоможе легше перенести застуду - відповідь експерта

Яка дієта допоможе легше перенести застуду - відповідь експерта/ ua.depositphotos.com

Організму в період застуди потрібен білок-оскільки він дуже і дуже сильно ослаблений, говорить відомий нутриціолог Марина Макіша.

Є певна їжа, яка може організму швидше здолати застуду. Про це заявила Нутриціолог Марина Макіша.

"Оскільки організму потрібен білок і в період застуди він ослаблений, то краще вибирати або птицю, або легку нежирну рибу", — говорить вона.

Крім того, лікар порадила звернути увагу на овочі та фрукти, оскільки вони можуть допомогти прискорити одужання за рахунок вітамінів і корисних речовин в їх складі.

Допоможуть при застуді різні крупи і корисні каші, каже Нутриціолог, тому що організму потрібна енергія для відновлення зі складних вуглеводів.

"У період хвороби ми додаємо в свій раціон кисломолочні або ферментовані продукти, щоб вони стимулювали імунну систему", − повідомила Макіша.

Крім того, Нутриціолог згадала про корисність журавлинного морсу. Цей напій якісно усуває симптоми зневоднення, а також містить ряд активних органічних кислот-антибіотиків.

Читати такожМедичні міфи: лікар розповів, чи можна пити молоко під час застуди

Нагадаємо, раніше відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський відповів на питання, чи потрібно батькам дітей, які часто хворіють, звертатися до імунолога або варто почати "загартовувати" дитини.

На думку медика, батькам потрібно створити умови, при яких дитина з мінімальними втратами для здоров'я впорається з хворобою. Для цього його необхідно:

Новини заразКонтакти