Комаровський пояснив, як правильно лікувати часті застуди у дітей

15 жовтня 2021, 09:34
Дитина при нормальному лікуванні не особливо боїться ГРЗ, набагато більше навантаження на організм - це саме лікування ліками, попередив педіатр.
Комаровський
Комаровський відповів на важливе за питання про дітей, які "вічно хворіють" / УНІАН

Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський відповів, чи потрібно батькам дітей, які часто хворіють, звертатися до імунолога або варто почати загартовувати дитину.

До педіатра звернулася мама 11-місячного малюка, який часто хворіє на застуду. Жінка скаржиться, що кожен місяць це закінчується бронхітом і призначенням антибіотиків. Жінка підозрює, що "всілякі інфекції " додому приносить з дитячого садка її 6-річна дочка.

Комаровський пояснив на своїй сторінці в Instagram, що застуда - це хвороба, пов'язана з переохолодженням, і вкрай малоймовірно, щоби малюк так часто переохолоджувався. Тому винуватцем частих хвороб найімовірніше є різні ГРВІ. За його словами, антибіотики при лікуванні вірусних інфекцій не застосовуються.

відео дня

"Вірусні інфекції ніколи та за жодних обставин не лікуються антибіотиками, тим більше в ін'єкціях. Головне, що ви повинні зрозуміти: дитина при нормальному лікуванні не особливо боїться ГРЗ, набагато більше навантаження на організм - це саме лікування ГРЗ ліками", - зазначив педіатр.

Як допомогти дитині при вірусних захворюваннях?

Комаровський порадив створити умови, за яких дитина з мінімальними втратами для здоров'я впорається з хворобою. Для цього його потрібно:

  • поменше годувати;
  • побільше поїти;
  • підтримувати режим прохолодного повітря;
  • промивати ніс сольовими розчинами.

У переважній більшості випадків цього достатньо, щоби дитина благополучно одужала за 4-5 днів, зазначив Комаровський.

читайте такожКомаровський пояснив, чому українцям корисно мерзнути в квартирі без опалення"Якщо вам вистачить витримки і вміння "лікувати" ГРЗ, щоби не використовувати ліки, то нічого робити не треба. Якщо ж кожне ГРЗ - привід колоти дитині антибіотики, то дійсно треба щось робити... Зовсім не гартувати і зовсім не ходити до імунологів. А передусім самій читати, розбиратися, розуміти, які бувають хвороби і що треба робити, раз ви не можете домовитися з лікарем", - резюмував педіатр.

Як повідомляв Главред, раніше Євген Комаровський розповів, чи заразна людина після вакцинації від коронавірусу і чи можна захворіти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти