Комаровський розповів, на скільки заразна людина після щеплення від COVID

13 жовтня 2021, 20:38
Комаровський звернув увагу на важливий момент і назвав небезпечні симптоми.
Комаровський
Євген Комаровський / УНІАН

Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський розповів, чи заразна людина після вакцинації, і чи можна захворіти.

"Дійсно, існують такі вакцини, при яких використовується живий збудник. Наприклад, є жива вакцина від поліомієліту - крапельки такі. Ось коли людина отримує таку оральну вакцину, то він певний час виділяє живий вірус в навколишнє середовище", - розповів лікар.

Комаровський звернув увагу на важливий момент і назвав симптоми.

"При появі гострих симптомів після вакцинації - це, наприклад, температура. То гострі симптоми і заразність можливі тільки тоді, коли для вакцинації використовується живий збудник", - зазначив Комаровський.

Комаровський також повідомив, що на сьогодні всі вакцини від коронавірусної інфекції ніякого відношення до живих збудників не мають. У всіх них використовується або інактивований вірус, або фрагмент вірусу (білок).

"Людина після використання будь-якої вакцини від коронавірусу не заразна і не представляє ніякої небезпеки серед оточуючих", - резюмував Комаровський.

читайте такожДоктор Комаровський розповів, як знизити ризик інсульту після 30-річчя

Як раніше розповів Комаровський, коронавірус може передаватися аерозольним шляхом.

За його словами, вентиляція приміщення і відкриті кватирки виявляються набагато більш ефективним способом профілактики, ніж всі маски разом узяті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти