Будь-яка капуста буде рости, як скажена: рецепт дешевого диво-добрива

Чим можна підгодовувати капусту / Колаж: Главред, фото: скріншот

На зростання капусти дуже сильно впливає кислотність ґрунту. Якщо вона зависока, то можна не розраховувати на хороший урожай.

Виростити хороший урожай капусти - завдання не найпростіше. Буває таке, що вона просто перестає рости. Причиною цього може стати занадто кислий ґрунт, а це капуста не любить. Щоб розв‘язати проблему, потрібно застосувати дуже просте добриво, яке легко приготувати в домашніх умовах. Воно не лише посприяє активному росту будь-якої капусти (білокачанної, цвітної, броколі), але і захистить її від кили.

Що робити, якщо у капусти жовтіює та сохне листя, читайте в матеріалі: Качани будуть міцними, соковитими і величезними: звичайний оцет врятує урожай капусти.

Чому не росте капуста

На зростання капусти дуже сильно впливає кислотність ґрунту. Якщо вона занадто висока, то можна не розраховувати на хороший урожай.

Капуста - одна з тих культур, яка просто не буде рости на кислому ґрунті. Крім того, вона може захворіти килою.

Чим поливати капусту для хорошого врожаю

Є один засіб, який допоможе розв‘язати проблему з ростом капусти. Ця підгодівля одночасно стане і азотним добривом (сприяє зростанню), і розкислить ґрунт.

Це диво-добриво повністю натуральне, дешеве і дуже просте у приготуванні.

Вам знадобиться:

Інгредієнти для приготування ефективного добрива для капусти / скріншот

Всі інгредієнти потрібно добре розмішати. Далі цієї підгодівлею поливають кожен кущ під корінь (земля має бути попередньо зволожена) з розрахунку 1 літр на одну рослину.

Капусту поливають добривом під корінь / скріншот

Досвідчені городники кажуть, що вже за кілька днів буде помітний результат. Через 7-10 днів таку підгодівлю капусти можна повторити.

Раніше Главред писав, як посадити помідори унікальним німецьким способом. Цей спосіб посадки томатів з незвичайним добривом працює безвідмовно. При цьому не буде потрібно великих фізичних або матеріальних витрат.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти