Магнітний шторм до 5 балів: як пережити магнітну бурю на Різдво

Потужні магнітні бурі накривають Землю - як захиститися від страждань / 1zoom.ru

Магнітні в грудні 2021 року найсильніший удар залишили на кінець місяця: сила геомагнітних збурень досягне 5 балів.

Магнітні бурі в грудні 2021 року стали особливо частими гостями на Землі під кінець місяця. При цьому вони будуть досить потужними – і дуже тривалими.

Магнітні бурі 24 і 25 грудня 2021 досягнуть на піку позначки в 5 балів. За даними сайту Магнітні бурі Гісметео, на цей рівень магнітні збурення вийдуть рано вранці в п'ятницю.

За даними дослідників NASA, NOAA (американське Нацуправління океанічних і атмосферних досліджень), а також лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, сила удару повинна втриматися на позначці в чотири бали.

Читати такожМагнітні бурі в січні 2022: коли небезпечні датиУ суботу геомагнітні збурення опустяться до трьох балів - що вище за норму, але незначно, тому не повинно доставити особливих проблем зі здоров'ям.

У цілому, через подібні перепади багато людей (особливо ті, що схильні до метеозалежності) відчують занепад сил, загальне погіршення самопочуття, головні болі та слабкість. Висока ймовірність стрибків артеріального тиску і перепадів настрою.

При цьому особливістю цієї бурі стане активізація північного сяйва: насолодитися яскравим видовищем (нехай навіть на кілька годин) несподівано зможуть жителі Ісландії, Великобританії та східного узбережжя Канади, повідомляє Express.

Ще одна магнітна буря очікується на початку наступного тижня – з 27 по 31 грудня 2021. Її пік припаде на 28 грудня. Сила удару не повинна перевищити чотирьох балів.

Як позбутися метеозалежності

Щоб легше пережити магнітні бурі, необхідно дотримуватися всього трьох правил:

  1. Забезпечити собі повноцінний відпочинок: у першу чергу це стосується семи-восьмигодинного сну протягом доби. Також можна зайнятися йогою або медитацією, щоб зміцнити свою нервову систему.
  2. Не ігнорувати фізичні навантаження: мінімальна тривалість повинна становити не менше 5-10 хвилин на день. У той же час перенапружуватися в такі періоди теж не варто: досить робити вправи в пів сили.
  3. Стежити за тим, що їж: можна влаштувати собі розвантажувальний день, відмовившись від сніданку або вечері, або просто не їсти жирну їжу (особливо на ніч).

Раніше ми писали про те, що робити, якщо болить голова при магнітних бурях. Медикаменти при головному болю – не завжди є кращим рішенням.

Автор: Діана Бель
Новини заразКонтакти